Kinderkrukje

Een leuk krukje gevonden in de kringloop. Goed te zien dat deze wel even naar de huidige tijd gebracht moet worden. Het donker eiken is niet meer. Dus tijd voor wat aanpassingen. Wat wel gezegd moet worden. Dit soort krukjes kun je niet meer nieuw vinden. Er is alleen nog maar kunststof en zelfbouwpakketjes enz. Wanneer dit krukje weer klaar is, gaat dit weer een leven mee. En het kan echt tegen een stootje. Zo maken wij ze niet meer.

Kinderstoeltje (1)Het krukje wat wij gekocht hebben. Voor de prijs hoef je het niet te laten, zelfs als brandhout zou het nog goedkoop zijn. De rugleuning is wel los, maar gelukkig is dit alleen de lijm die losgelaten heeft. En niet te vergeten heeft de vorige eigenaar dit gelukkig niet gerepareerd met een spijker. Dus niets om mij druk om te maken.

Kinderstoeltje (2)

Alles eerst kaal maken. Omdat ik het hout goed wil houden heb ik besloten om het kaal te krabben met een schraapstaal. Een metalen plaatje waarmee de lak als het ware afgeschraapt kan worden. Kijk hiervoor eens in de bouwwinkel, zij hebben dit vast wel en kost bijna niet. Verder voor de wat lastigere klusjes zoals het hartje in de leuning wat gutsjes. Wanneer je een beetje voorzichtig werkt krijg je al het hout kaal en netjes glad.

Kinderstoeltje (3)De leuning vast gezet met een goede kwaliteit houtlijm die watervast is. Daarnaast ook goed gekeken of deze wel haaks staat. Dit is makkelijk door een schietlootje langs beide zijden te houden. Deze moeten dan gelijk lopen aan de leuning. Een schietlootje is gemakkelijk te maken van een touwtje en iets zwaars zoals een moertje van een boutje er aan geknoopt. Nadat dit goed droog is, alles nog eens nagelopen en netjes geschuurd zodat alles glad is.

Kinderstoeltje (4)

Om het stoeltje een beetje eigentijds te maken heb ik besloten alleen de zitting en het zinsgedeelte van het hartje wit te schilderen. De rest van de stoel word gelakt met een hoge kwaliteit blanke lak. Voor de zitting is dan ook een industriële lak gebruikt. Daardoor kan ook de zitting tegen een stootje en verslijt de verf niet zo snel.

Ik hoop je hiermee een beetje te kunnen inspireren om zelf ook eens aan de slag te gaan. Zeker als je wat minder te besteden hebt, kun je zo toch een leuke inrichting maken. En voor je kleintje, is deze stoel zeker een aanrader, die krijgt het echt niet stuk.

Het stoeltje is te koop in mijn etsy shop. Dit aangezien wij uit de kleine kinderen zijn.

%d bloggers liken dit: