Melkpak gieter

Hoe vaak gooien wij geen melkpak weg bij het kunststof afval? Best vaak toch? Deze keer word deze eens niet weg gegooid maar word er een mooie gieter van gemaakt. Hoe? Heel simpel.

Melkfles gieter (1)

En daar is het melk pak dan. Iedereen kent deze wel. Zeker wanneer je een gezin heb zijn ze niet weg te denken.

Melkfles gieter (3)

In dit geval is de dop waar het even om gaat. Het pak zelf is natuurlijk goed zoals deze is. Vaak zit er in de dop een klein rubber of schuim achtig schijfje. Deze dient ervoor om alles goed af te sluiten. Omdat wij een gieter maken halen wij deze er uit. Vaak lukt dit gewoon met een potlootje of zakmesje.

Melkfles gieter (4)

Ik houd er zelf van om de gaatjes mooi in een patroon te hebben. Daarom heb ik eerst een paar lijnen getrokken zowel in het vierkant als rond.

Melkfles gieter (5)

Omdat ik de beschikking heb over kleine boortjes heb ik de gaatjes geboord. Natuurlijk kun je met een scherpe naald die je heet stook de gaatjes er gewoon in prikken. De naald smelt door het plastic heen. En klaar.

Melkfles gieter (6)

Alles netjes schoon gemaakt en de kan is klaar voor gebruik als gieter.

Melkfles gieter (8)

Doordat de gaatjes klein zijn sprenkelt het water zachtjes uit de kan in fijne en dunne stroompjes waardoor de gieter bij uitstek geschikt is voor zaaigoed enz.

Een reactie vind ik natuurlijk altijd leuk.

%d