Sky-fi Armo Diver

Ook nu eens iets anders. Een goede vriend had een kleine erfenis gekregen waar een aantal leuke modelbouwdozen tussen zitten. Deze modellen dateren uit mijn eigen jeugd en destijds had er niet genoeg zakgeld voor. Nu ik deze weer zie, ben ik als een kind zo blij. Dus word het model opgebouwd.

Armo-Driver.1

Het doosje is nog mooi en alles zit er nog is.

Armo-Driver.0

Dit model is gebaseerd op een tekenfilm van vroeger. Ik heb deze vroeger graag gekeken en had deze toen nog op videoband staan.

Armo-Driver.2

De eerste delen in elkaar gelijmd. De armen hebben een aantal leuke details die straks geschilderd kunnen worden. Daarnaast is de hand er ook al aan gemonteerd.

Armo-Driver.3

Alle onderdelen in elkaar gezet en de gietnaden er af gehaald. Zo is alles mooi strak en kan het straks in de primer gespoten worden. De romp armen en benen kunnen nog los en zijn niet gelijmd. Omdat ik per onderdeel alles wel neer kan zetten word het hier wel heel lang, zo geeft dit een goed beeld van het model.

Armo-Driver.4

De body is de primer gespoten. Goed te zien dat er een piloot in zit. De cockpit heeft nog een naadje, deze zal natuurlijk weggewerk worden.

Armo-Driver.5

De kleuren blauw en wit. Ik ga het model niet uitvoeren met gevechtschade of verweringen. Dat zag je ook nooit in de tekenfilmserie. Alles word met de hand geschilderd en straks voorzien van een laklaag om alles te beschermen.

Armo-Driver.12

Ook de onderkant is voor dit model belangrijk. De grijze inlaten worden straks ook nog voorzien van een filmlaag met inkt om zo wat meer diepte te creëren.

Armo-Driver.13

Het zelfde geld voor de armen en benen. Deel voor deel word alles netjes geschilderd in de basis kleuren. De details komen straks wanneer de volledige basis gedaan is.

Armo-Driver.6

Als voorbeeld de arm. Deze krijgt met wat flimlagen inkt wat meer diepte, de inkt breng ik verdund aan waardoor deze overal tussen kruipt. Daardoor komt deze alleen in de naden te zitten waardoor de panelen en de tussenruimtes goed zichtbaar worden. Ik heb gekozen voor grijs ipv zwart voor deze schaduw omdat het anders te hard zou zijn met de witte basis.

Armo-Driver.9

Nu alle details zijn geschilderd kunnen de decals er op gezet worden. Daarvoor gebruik ik twee vloeistoffen zodat ze strak op het model komen. Straks na het lakken is dan niet meer zichtbaar dat het een decal is.

Armo-Driver.14

Nu alle details zijn aangebracht kan het model in de blanke lak geschilderd worden. Dit zorgt ervoor dat alle kleuren mooi blijven en dat de glans het zelfde is overal. De lak is een eiglans. Dus tussen mat en hoogglans in. Dit is een persoonlijke keuze geweest. Nadat de lak goed droog is kan het model in elkaar gelijmd worden. Hier moet wel goed gelet worden op de stand van de benen. De voeten moeten vlak op de grond staan.

Armo-Driver.10

Nadat alles in elkaar gezet is kan ook de canopy dicht en zit de piloot veilig achter het glas. De canopy is voorzien van zwarte rubberen randen zoals dit in het echt is. Al met al vind ik dit een zeer leuk model om te bouwen. Jammer dat er aan alles een einde komt omdat dit model mij ook weer terug bracht naar mijn jeugd.

%d