Hunter deel 2

Vervolg van pagina 1

Hunter een schaalmodel van een Engelse kotterNa het maken van alle katrollen, oogjes en delen van het touwwerk kunnen de kanonnen geplaatst worden. Als eerste netjes de gaatje voorgeboord voor de oogjes, waarna als eerste de broekriemen zijn aangebracht. Door de maat van kanonnen op deze schaal worden ze om de knop vast gezet. Er is geen oog waar ze doorheen geregen worden.

6tag_141015-213127Goed te zien hoe de training gordels zijn aangebracht. Ik heb ze in rust stand aangebracht omdat ik het schip in het geheel op deze manier wil bouwen.


update 11-12-2015

Hunter 1797De masten zijn gemaakt vanuit het hout wat in de doos zit. Dit hout is van redelijke kwaliteit en er zijn verschillende maten rond hout. De tekening geeft alles wel erg basis weer en daardoor ben ik zelf weer op zoek gegaan naar hoe het allemaal werkelijk moet. De mast heeft ringen gekregen om de zeilen aan vast te maken. De metalen gaffel en giek delen vervangen voor hout. En alles netjes mooi egaal geschuurd.

Hunter 1797Een klein stukje gereedschap of beter gezegd een mal gemaakt. Het staand want kan hierop mooi gemaakt worden. Het tuig word volgens de handleiding en tekening aan de mast geknoopt. Toch was dit vroeger niet het geval. Daarom heb ik mooie lussen gemaakt met bindsels. Deze bindsels zijn gemaakt van dunner garen wat er omheen geslagen is. De tape heeft een drietal streepjes waardoor ze allemaal het zelfde worden. Dit is wel zo mooi.

Hunter 1797Nu de mast er op staat kunnen ook de jufferblokken vast gezet worden. De nagels zijn volledig afgevlakt en worden in voorgeboorde gaatjes vast gelijmd. Wanneer de lijm droog is kunnen deze zwart geschilderd worden.

Hunter 1797Het aanbrengen van het staande want. Ook is goed te zien dat het staande want bevestigd word met een lichte garen. Ook in het staande want is een jufferblok aangebracht en met bindsels vast gezet. Touw voor touw zal dit apart gemaakt worden omdat de lengte anders is. Dit komt doordat het staand want steeds schuiner staat van de mast af en dus langer is.

Natuurlijk binnenkort weer meer.

 

 

%d bloggers liken dit: