Antennes voor de modelbouw zelf maken

Er zijn verschillende manieren voor het maken van antennes. In deze werkwijze laat ik met een paar foto’s zien hoe er van een gitaar snaar antennes gemaakt kunnen worden. Een pakketje snaren zijn vaak al voor een paar euro te koop en dus een mooie manier om antennes te maken. Een setje bestaat uit een aantal verschillende diktes snaren en dus zeer fijn omdat dit bijna altijd de juiste maat oplevert.

snaar omwikkeld - uitvergrootDe snaar in kwestie. Dit is een uitvergrote macro foto van een gitaar snaar die is omwikkeld. Ook wel een bas snaar genoemd. Door de omwikkeling er af te halen voor een deel is de antenne na het afknippen eigenlijk klaar voor gebruik.

CIMG3490Ikzelf knip eerst het gedeelte af wat ik nodig heb met ong. twee millimeter extra lengte. Ik haal de wikkel er af tot bijna het einde. Dit is vaak even inschatten en op gevoel. De antenne is nu eigenlijk klaar. Door ook aan de onderkant ong. twee millimeter af te rollen kun je dit gebruiken om in een voorgeboord gaatje te lijmen. Het stukje wat is omwikkeld is de voet of spoel van de antenne. Na het eventueel schilderen van de antenne is deze nu klaar.

antenne

Ik gebruik deze manier van antennes vaak op mijn moderne scheepsmodellen. Dit geeft een realistisch gezicht en de antennes mooi weer. Ook heb ik deze methode vaak voor de radio apparatuur in de militaire modelbouw gebruikt. De antennes zijn dan alleen een stuk langer.

Ik hoop dat ik je op deze manier weer wat verder heb kunnen helpen.

 

%d bloggers liken dit: