Flash verwijderen

Net een nieuw bouwpakket aangeschaft en na het uitpakken zie je gelijk dat er van die vreemde vliesjes aan het model zitten. Deze vliesjes komen door het gieten. Het nog vloeibare plastic word in de mal gegoten waarna dit uitvloeit in de kieren van de mal. De oorzaak is een oude mal. Deze sluit dan minder goed aan. Mallen zijn alleen duur om te vervangen waardoor het vervangen vaak gerekt word tot het echt niet meer kan.

Flash verwijderenLinks een schoon gemaakt onderdeel en rechts een onderdeel waarbij de flash goed te zien is. Als dit geschilderd wordt zonder dit te verwijderen zal dit een lelijk onderdeel zien, daarnaast zal het vaak ook niet goed passen.

Flash verwijderenHet verwijderen van dit lelijke plastic kan op verschillende manieren. Ik heb hiervoor een hobby mesje dat eigenlijk voor het echte snijden wat te bot is. Daarmee kan ik schrapen. Aan de rechterkant zie je een schraapkrul zitten. Schraap kleine stukjes te gelijk en neem hiervoor de tijd. Wanneer je later het model schildert zal je een mooier resultaat krijgen.

Flash verwijderenals je goed kijkt zie je dat de onderdelen nu schoon gemaakt zijn. Ook dat er bij het linkse exemplaar aan de bovenzijde een lichte plek is. Dit was een zogenaamde sinkhole. Wat je hier mee kunt doen laat ik je hier zien.

%d bloggers liken dit: