Radar

Een simpele radar voor de grotere schalen. Deze statische radar word vaak gebruikt op moderne schepen en is qua vorm heel goed te gebruiken op verschillende type schepen.

Radar zelf maken (1)

De radar in onderdelen. Een simpele radar die statisch vast gezet word door een pinnetje.

Radar zelf maken (3)

Als eerste de voet. Hier word eerst een gaatje in geboord waarna deze op maat gesneden kan worden. Het gaatje boren we er eerst in omdat het later een zeer klein onderdeel is wat moeilijk vast gehouden kan worden tijdens het boren.

Radar zelf maken (4)

Het op maat snijden is een kwestie van goed afmeten. Omdat dit kunststof is kan er aan elke kant een snede gemaakt worden waarna het mesje makkelijk door het kunststof heen geduwd kan worden.

Radar zelf maken (5)

De basis van de radar is eigenlijk klaar nu. Ik heb het pinnetje er in gelijmd met secondenlijm zodat dit goed vast zit en het werkt lekker snel. De voorzijde kan nu het pinnetje er in zit afgeschuind worden en indien nodig de hoeken iets rond geschuurd worden met een fijn schuurpapiertje. Dit is bij mij nu niet echt nodig.

Radar zelf maken (1)

De radar balk kan er op. Deze word op de zelfde manier gemaakt van een dunner strookje kunststof. Ik meet dit vaak op het oog uit zodat het qua schaal goed uitziet. Deze balk word ook voorzien van een gaatje zodat de pin ook daarin gelijmd kan worden. Ik zet zelf de radar balk altijd iets scheef. Je ziet deze zelfden recht zitten. Dit geeft het effect dat deze normaal gesproken draait.

Een klein onderdeel dat net het beetje extra geeft op een schaalmodel. Maar soms lastig is om te maken. Ik hoop dat ik zo weer een beetje heb kunnen helpen.

Een gedachte over “Radar”

Een reactie vind ik natuurlijk altijd leuk.

%d bloggers liken dit: