Etiketten makkelijk zelf maken

Makkelijk zelf etiketten maken? Dat kan. Natuurlijk kun je zelf klevende etiketten gebruiken op de potjes van de ingemaakte groenten. Alleen is dit zo lastig om er weer af te krijgen na gebruik. Om die reden gebruik eigen gemaakte etiketten die ik dan als soort wikkel gebruik.

etiketten zelf maken (1)

Als eerste maak ik met de computer een eigen etiket wat ik uitprint. Ik heb een klein word documentje wat ik als sjabloon gebruik opgeslagen. Daarin kan ik gewoon typen wat ik wil hebben. Dit kopieer en plak ik net zo vaak als ik ze nodig heb. Daarna kan het geprint worden. Het etiket zal dan uitgeknipt kunnen worden. Ik zelf gebruik een snij lat met een rollend mesje. Wij hebben dit al jaren en gebruiken het regelmatig. Natuurlijk kun je gewoon knippen.

etiketten zelf maken (2)Omdat ik ze als wikkel gebruik snijd ik de etiketten niet helemaal uit maar snijd ik het papier gewoon in repen. Ik probeer een beetje recht te snijden en zorg ervoor dat het etiket zelf een beetje in het midden zit.

etiketten zelf maken (4)

Met een plakbandje zet ik dit vast op het potje waar de ingemaakte groente in zit en klaar. Wanneer het potje leeg is, kan het wikkel er af. Het plakband is makkelijk te verwijderen zonder al te veel plakkerige troep zoals je met zelf klevende etiketten hebt.

etiketten zelf maken (3)En zeg nu zelf. Lekker duidelijk zo en ziet er nog leuk uit ook. En dat zonder al te veel moeite. Ben je nieuwsgierig naar het inmaken van de pompoen? Dit kun je hier vinden.

 

%d bloggers liken dit: