Vegetarische groenteschotel op rijst

En dat vegetarisch eten ook echt lekker is bewijst deze lekker schotel op rijst wel. En dat het nog eens erg makkelijk is maakt het nog beter. Dus een keertje geen vlees is een goede optie. Toch kun je er natuurlijk wanneer je een stukje vlees bij wil een paar kippenkluifjes bij bakken.

Ingrediënten;

  • 1 of 2knoflook teentjes
  • 2 sjalotten
  • 1 paprika
  • 6 grote champignons (Bijvoorbeeld kastanje champignons)
  • 1 kleine courgette (Een halve normaal formaat is voldoende)
  • 1 Dunne prei
  • 1 groenten bouillon blokje
  • snufje zout
  • 2 kopjes rijst

Bereidingswijze;

Als eerste de rijst. Ik gebruik zelf altijd een rijst dit 3 kwartier nodig heeft om lekker te worden. Maar als je snellere rijst gebruikt, kan dit natuurlijk ook. Laat de rijst in een pannetje met net voldoende water gaar koken met een bouillon blokje er aan toegevoegd. Er hoeft dan geen zout meer bij! Wanneer de rijst bijna klaar is kunnen de groenten gesneden en gebakken worden.

Snijd de champignons in plakjes leg deze even aan de kant in een kommetje. Snijd de sjalotten fijn en snijd de prei in lengte reepjes waarna je deze fijn snijd. Het fijnste is een hapjes pan om alles in te bewerken. Verwarm deze voor met een goede scheut olie. Zonnebloem olie is al goed. Voeg de champignons toe en laat deze lekker bruin bakken. Wanneer ze een mooi laagje hebben gekregen kunnen de fijn gesneden sjalotten en prei toegevoegd worden. Bak ook deze even goed door. Voeg een snufje zout toe. Snijd de knoflook even fijn en voeg deze ook toe. Geen pers gebruiken. Dan geeft deze de smaak lekker af en word dit wat zoetiger. Laat dit geheel even lekker door bakken op een laag vuur.

De paprika kan fijn gesneden worden en de courgette in kleine blokjes. Gewoon met schil en al kan dit in de pan. wel even goed wassen. Voeg dit toe in de hapjes en roer alles goed door elkaar heen. Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen tot de courgette mooi glazig geworden is en te lang doorkoken.

groente schotel - vegatirisch met rijst (1)

Schep de rijst op een bordje en daarboven op de groenten. Garneer het met een lekkere vetta kaas. Lekker zoete maaltijd die snel klaar is en natuurlijk erg gezond.

groente schotel - vegatirisch met rijst (3)

 

 

 

Een reactie vind ik natuurlijk altijd leuk.

%d bloggers liken dit: