Carter beschermer

Een tweedehands carterpan aangeschaft voor mijn motor. De carter word hiermee beschermd tegen kleine inslagen zoals steengruis enz. Dus eigenlijk alles wat tegen het carter aan kan komen tijdens het rijden.

De carterbeschermer die ik heb aangeschafd. Goed te zien dat er toch wel wat kleine putjes enz in zitten. Maar dat geeft niet het aluminium is nog erg dik en kan dus nog gewoon netjes gemaakt worden.

De binnenzijde is erg vies geworden. En ook daar zitten erg veel putjes in en is redelijk onafgewerkt. Dat gaan we dan ook aanpakken.

Een vijltje om de zijkanten netjes af te werken. Niet goed op de foto te zien maar die is erg grof gezaagd of iets dergelijks. Dan met een kom borstel de viezigheid er uit. Het bleek dat ik hier nogal wat tijd in moest steken. Veel zat behoorlijk aangekoekt en heeft er lang op gezeten. Wanneer alles schoon is schuur ik alles zo glad als mogelijk.

Ik heb besloten om de binnenzijde zwart te maken. Daarom spuit ik er eerst een grondlaag op die goed hecht op aluminium.

Nadat de primer even goed heeft mogen drogen kan de binnenzijde de zwarte kleur krijgen. De zwarte kleur word er in meerdere lagen op gespoten met voldoende droogtijd. Ik heb hiervoor een spuitbus verf gebruikt.

Nu de binnenzijde klaar is en goed uitgehard na een aantal dagen kan de buiten kant gedaan worden. Doordat ik dit wel aluminium laat heb ik besloten dit ligt te polijsten. Gewoon de diepe putjes en krassen er uit.

Nadat alles gepolijst is kan de carter beschermer bevestigd worden. Ik heb al valbeugels er op zitten en moet de valbeugels los maken. Die zitten met een draadeind M8 gemonteerd. Doordat deze niet lang genoeg meer is heb ik een andere iets langer gemaakt. De montage onder het blok met 2 M6 bouten viel wel erg tegen. De beschermer lijkt een beetje verbogen te zijn en daardoor kloppen de montage gaten net niet. Met een beetje wringen enz is het gelukt om deze goed te monteren.

Naar mijn beleving ziet dit er toch wel goed uit zo.