Zelf maken

Omdat ik graag met modelbouw bezig ben komt het vaak voor dat ik een speciaal stukje gereedschap voor een bepaald doel moet hebben. Dat is dan vaak wel in de modelbouw winkel aan te schaffen, maar zoals bij alle specialiteit winkels, betaal je daar dan ook speciaal. Ofwel veel voor. Om die reden maak ik vaak gewoon mijn eigen gereedschap. Ik heb er inmiddels ook een aantal verslagen voor gemaakt. Dit om je te laten zien dat met wat eenvoudige middelen heel veel zelf te maken is. Dat is ook gelijk een stukje van onze hobby wat wij uitvoeren in het fijne hout werk.

Klik op de afbeelding voor het werkverslag.

Ik laat je zien hoe je op een traditionele wijze zelf je vijlen van goede houten handvatten kunt voorzien. Voorzichtigheid is hierin wel geboden.
Ik gebruik vaak schuurblokjes in diverse maten en soorten. Je kunt egaler en vlakker schuren met een blokje dan met de handen en los vel. Omdat het makkelijk is om verschillende maten en grofheden te hebben laat ik zien hoe je dit zelf makkelijk kunt maken.
Een goede handzaag is altijd fijn. Ik gebruik verschillende zagen en wil deze dan ook netjes ophangen. Ik heb daarvoor een mooie ophangsteun gemaakt met klamp. Handig en snel gemaakt.
%d bloggers liken dit: