Kabelbinders sorteren

Iedereen kent het wel, kabelbinders in allerlei maten. Je gebruikt ze regelmatig voor van alles en nog wat. Maar welke maat? En heb ik er dan nog genoeg? Ik heb daarom besloten om ze permanent op te hangen in de garage op een plaats waar ik ze makkelijk kan pakken. Ik laat eerst zien hoe je deze met wat simpele materialen kunt maken. Ik heb wat hout bij elkaar gesprokkeld uit het afval hout van de verbouwing van het huis. Hout wat goed is, dus nooit weg gooien. Hoe klein dan ook. Hieronder laat ik zien hoe je dit zelf kan doen.

Wat latjes en wat balkjes en natuurlijk een paar triplex plaatjes. Nu maar eens kijken hoe dit gebruikt kan gaan worden. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn lijkt mij.

Eerst maar eens een indeling maken. Ik gebruik 4 maten bundelbandjes en dus heb ik 4 sloten nodig om ze in te zetten.

De latjes zijn op maat gezaagd en verlijmd op een plaatje triplex. 5 latjes maken 4 slots voor de bundelbandjes.

De maten die ik normaal gebruik. Ik moet daarom zorgen dat de bandjes niet te diep in de sloten zakken. Anders krijgen we ze er niet meer uit.

Met blokjes die als bodem dienen kunnen de juiste hoogte maten gekozen worden voor de verschillende dieptes. De blokjes worden er tussen gelijmd en met kleine nageltjes vast gezet.

Nu alles op de juiste maat is ingedeeld kan de bak dichtgemaakt worden. Ook hier gebruik ik een paar nageltjes voor. Straks kan alles netjes geschuurd worden. En de zijkanten een beetje rond geschuurd zodat de scherpe kanten enz er af zijn. Vanaf nu is het een kwestie van plaatsen en de bandjes er in stoppen.

Ik heb de bak in de deur van de kast geplaatst. Ik heb een kast met wat gereedschap en wat andere zaken die op slot kan. Op deze manier heb ik makkelijk toegang tot deze bandjes en heb ik ook gelijk uit het zicht hangen. lekker makkelijk dus.

Natuurlijk is dit een idee. Het is dan ook bedoeld als inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan met de resten die u zelf in huis heeft.