Yahama TDM 850

Mijn andere hobby dan dingen maken is mijn motor. Een Yamaha 850 uit het jaar 2000. Dus is al wat jaartjes oud. Ik gebruik de motor dan ook voor meer dan hobby omdat het ook mijn woon-werk vervoer is. En rijd dus dan ook door wind en weer. Veel mensen die een motor aanschaffen doen er niet veel aan en laten de motor dan ook origineel. Dat vind ik nu juist niet leuk. Ik wil de motor eigen maken zeg maar. Dus wil ik er een aantal zaken aan aanpassen of veranderen.

Even voorstellen. De Yamaha TDM 850

Hieronder vind je een aantal zaken die ik dan zelf heb veranderd aan de motor. Ik heb daar dan ook geprobeerd om werk-instructies te maken. Ik denk dat deze voor meerdere motoren wel werken. Het is natuurlijk geen handleiding. klikt u op de afbeelding voor de pagina.

Een kuipruit op maat gemaakt. Ik ben lang. De originele ruit geeft de wind op de onderkant helm. Een hogere geeft de wind op de bovenkant helm. Daarom verlaag ik deze en heb gekozen voor een draaibaar opzet stuk. klikt u hier voor de pagina

Nadat ik de oude originele cover had gespoten met zinkspray vond ik een hele mooie van RVS. Dus deze maar geplaatst. Ik laat u hier zien hoe makkelijk het is om zelf zo een mooie update op de TDM uit te voeren. klikt u hier of op de afbeelding voor de pagina.

En weer een upgrade, een kettingrand van RVS. Bij dezelfde persoon aangeschaft als waar ik de radiator cover heb aangeschaft. Erg mooi en degelijk materiaal. Hoe ik deze plaats laat ik u hier zien, inclusief het resultaat natuurlijk, klikkie hier.

Een tweedehands carterpan aangeschaft voor mijn motor. De carter word hiermee beschermd tegen kleine inslagen zoals steengruis enz. Dus eigenlijk alles wat tegen het carter aan kan komen tijdens het rijden. Ik heb besloten deze ook een beetje netter te maken voordat ik de op de motor te monteren. Ik laat je zien hoe ik dit gedaan heb. U vind de pagina hier of klik op de foto.

Op de Yamaha TDM zitten aan de zijkant beluchtingsgaten in de kappen. Dit helpt om de lucht beter door de radiator te krijgen ipv erlangs. Die gaten zijn best groot en daardoor zie je de bekabeling en slangen. Dat vind ik dus niet mooi. Race gaas is dan de oplossing. Ik laat u hier zien hoe u dit zelf ook kan. Klikkie hier…. of op de foto.

Ik ben ook te vinden op het forum voor de Yamaha TDM / Tracer vereniging. U vind deze hier, klikkie….