Motor wiel verfraaien

Ik rijd nu al een tijdje op mijn motor. Yamaha TDM 850. Deze is eigenlijk redelijk origineel zoals uit de fabriek. Eigenwijs als ik ben wil deze motor meer eigen maken zeg maar. Gewoon omdat dit leuker is dan standaard.

Als eerste een begin wat eigenlijk een makkelijke klus is als je weet hoe je dit goed moet aan brengen. Een reflectie bies op de velg. Dan is het wiel niet meer zo zwart. De biezen heb ik bij Motormeuk aangeschaft. U vind ze hier, klikkie…

Om te beginnen moet het wiel wat in dit geval een rode bies krijgt goed reinigen. En moet goed reinigen bedoel ik ook echt heel goed reinigen. Alle viezigheid maar ook alle vettigheden moeten er af. Anders hecht de zelfklevende bies niet goed. Ik heb hier een ontvettend afwasmiddel voor gebruikt als algemene eerste reiniging.

Daarna met remmenreiniger de zijkant van de velg goed gereinigd. Pas natuurlijk wel op met remmenreiniger. Dit kan je handen echt erg uitdrogen. Maar het werkt wel heel goed. Tip hierin, gebruik latex handschoenen. Spuit het op de doek en wrijf het wiel waar de bies komt goed schoon.

Zoals je ziet ik gebruik geen handschoenen. Mijn handen kunnen hier redelijk tegen. Gebruik dit spul eigenlijk dagelijks op mijn werk.

De rode bies. Deze is dan ook reflecterend. Aangezien ik zowel in de zomer als winter rijdt is reflectie meegenomen. Beter zichtbaar voor anderen. Deze reflectie heb ik aangeschaft bij. Motormeuk.

Ik knip eerst de stroken zelf uit. Dan kan ik ze hierna makkelijker op de velg plakken. Ik houd een stukje papier over aan één zijde zodat ik dit makkelijk los kan halen. Zie het gele driehoekje bovenin.

Ik begin met een klein stukje wat ik van het papier los gehaald heb. En dan steeds stukje voor stukje plak ik de bies op de velg. Doordat ik hiermee de plakkant niet hoef aan te raken komt er geen huidvet op de velg en zelfklevende bies. Dan hecht deze zich beter aan de velg.

Er komen 4 biesdelen p de velg geplakt. De eerste zit er nu op. Doordat ik nu deel voor deel verder kan werken moet ik er wel op letten dat de bies echt de lijn van de velgrand volgt. Een beetje priegelen is het wel. Geduld is dan ook echt nodig.

Zoals ik aangaf. Geduld. Ik heb biesdeel na biesdeel er nu opgeplakt. Een tip. Plak de bies niet overlappend. De bies is gemaakt van een soort plastic. En daardoor hecht het zich niet goed op elkaar. Ik heb de kopse kanten als het ware strak tegen elkaar aan geplakt. Met een beetje geduld krijg je dit dan ook echt naadloos tegen elkaar zonder dat je het kunt zien.