Meubels

Zelf eigen meubels maken is ontstaan uit noodzaak. Eerst omdat er gewoonweg niet voldoende geld was, jong op mijzelf gaan wonen. Dat betekende dat ik het moest doen met meubelstukjes die anderen over hadden en wegdeden. Dat was toen ook heel gewoon. Om er een beetje een geheel van te maken was het vaak handig om deze meubels een beetje te veranderen. Het begint met schilderen maar soms ook gewoon volledig te veranderen. Een kist word een tafel, een stoel een bank enz.

Eenmaal een eigen huisje wat erg klein was. En ook toen moest ik zelf weer aan de gang met meubels omdat meubels die in de woonwinkels staan gewoon niet passen. Een arbeidershuisje is daar gewoonweg niet meer op berekend. Ook daar had ik de noodzaak om mijn eigen meubels te maken of oude meubels aan te passen.

Het leuke hiervan is dat je zelf alles in de hand hebt en de meubels helemaal naar eigen wens kunt maken. Nu is het moeilijk om goede meubels te vinden omdat veel van spaanplaat of andere goedkope materialen gemaakt is. Wij kijken tegenwoordig ook weer in de kringloop omdat daar vaak wel echt houten meubels te koop zijn. Deze zijn dan leuk om weer mee aan de slag te gaan om een mooi en eigentijds meubel van te maken.

Om je te inspireren heb ik een aantal verslagen neer gezet van mijn meubels die ik heb opgeknapt, veranderd en gerestaureerd.

Klik op de afbeelding voor het werkverslag.

Kastje naar de moderne tijd gerestaureerd omdat ik een kastje nodig had voor wat dagelijks zaken in op te kunnen bergen U vind het verslag hier.

Wand flessenrekje