Verlichting

Goede verlichting is in huis vaak sfeerbepalend word wel eens gezegd. Daar ben ik helemaal mee eens. Maar behalve dat het sfeer bepalend is moet je soms ook gewoon goed licht hebben. Of een verplaatsbare lamp die stevig is. Ik heb vaak in woonmarkten of bouwmarkten rondgekeken voor goede lampen. En zelfs ook aangeschaft. Maar steeds kwam ik tot de conclusie dat het net niet datgene was wat ik wilde. Of het lampje was snel stuk bij beweegbare delen of het gaf net niet dat licht wat ik nodig had. Ik ben daarom zelf maar gaan ontwerpen en heb hier ook het idee van recyclen mee in mijn ontwerpen genomen. Behalve het recyclen moest natuurlijk de functionaliteit goed zijn en de lamp moest stevig zijn. Persoonlijk vind ik het ook belangrijk dat er energie zuinig geleefd moet worden. En dus ben ik met Led verlichting gaan werken.

Klik op de afbeelding voor het werkverslag.

Een lampje gevraagd door mijn partner. De opdracht was kun je van een tak en een oude ketting een leuk staand lampje maken wat op de kast kan? Na een tijdje nadenken heb ik het bovenstaand gemaakt.

Een lampje van iemand zijn fiets gemaakt. Deze fiets had emotionele waarde voor hem. Dit geeft hem een aandenken die ook nog eens gebruikt kan worden. omdat het lampje kan staan en hangen is het erg leuk geworden.

Restauratie van een lamp “Hotel” voor een huisvriend van ons. Hij vroeg of wij deze konden repareren omdat het anders zo duur zou zijn. Natuurlijk is dit mogelijk.

Zo maken ze ze niet meer. Deze oude lamp is nog van gietijzer en niet van plastic. Daarom wordt deze lamp netjes opgeknapt en natuurlijk weer in gebruik genomen. Het is makkelijker dan je denkt.