Koffiepot hanglampje

Ik heb al meer lampjes gemaakt met potjes. Ik vind dit een mooie manier om lampjes van te maken. Let er wel op dat je hier alleen koude led lampjes voor gebruikt. Deze potten van oplos koffie zijn lekker groot en zijn vierkant. Daardoor interessant om te gebruiken.

Koffiepot lamp (1)

Deze lampjes worden op een erg simpele wijze opgehangen. Ik had nog wat plankdragers liggen die niet meer gebruikt werden door de verhuizing. Dit is een mooie basis.

Koffiepot lamp (6)

Het word allemaal eerst goed glad geschuurd en ontvet. Met een spuitbus matte zwarte verf kan dit makkelijk zwart gespoten worden. Let er wel op dat er niet te dik gespoten word. In dit geval maak ik twee lampjes en gebruik ik twee steunen.

Koffiepot lamp (7)

Hoe makkelijk kan het zijn. De steunen worden opgehangen en we gaan verder met de glazen potten.

Koffiepot lamp (2)

Uit de deksels van de potten worden ronde gaten op maat van normale fittingen gezaagd. Deze fittingen zijn gewoon bij elke bouwmarkt aan te schaffen en bedoeld voor lampen kapjes enz. Dus gemakkelijk in gebruik.

Koffiepot lamp (5)

Een schakelaar tussen het lichtsnoer en lamp gemaakt en natuurlijk een stekker er aan. De lamp kan natuurlijk ook staand gebruikt worden maar ze worden nu gewoon aan de plank steunen vast gemaakt.

Koffiepot lamp (8)

Met een spanbandje word het snoer vast gemaakt aan de plankendrager en de lamp word op de juiste hoogte maat afgemeten. Wij hebben deze lampjes in gebruik als nachtlampjes en zijn echt gemakkelijk in gebruik. Ik hoop je zo te inspireren om ook eens zelf creatief te denken over de spullen die je eigenlijk weg gooit.

Let op, werken met elektra kan gevaarlijk zijn. In de pagina tips staan een aantal werkinstructies die je kunnen helpen om veilig met elektra te werken. Deze vind je hier.