Tips

Omdat ik vaak de vraag krijg; “Hoe doe je dat toch?” Heb ik maar besloten om dat hier te laten zien. Ik heb inmiddels al een groot aantal verslagen staan waar natuurlijk veel informatie in staat. Hier ga ik wat meer inhoudelijk in op bepaalde onderdelen. Zoals houtbewerking, schildertechnieken en nog veel meer. Omdat ik afhankelijk ben van mijn werkstukken zal ik steeds iets bij schrijven. Ik hoop hier een stukje inspiratie mee te geven om zelf ook aan de slag te gaan. En onthoud… Ik heb geen duur en speciaal gereedschap. Alles word dus met basis gereedschappen uitgevoerd.

Klik op de afbeelding voor het werkverslag

Voor een week of zelfs wel twee tot drie weken uw kwasten goed houden. Een makkelijke manier met aluminiumfolie. Neem een kijkje hoe en waarom ik dit zo doe.

Haakse verbinding

Vaak vinden mensen het moeilijk om een goede haakse verbinding te maken. Al helemaal in kleine projecten. Ik laat je zien hoe je zelf aan de slag kunt. Natuurlijk geld hiervoor, oefening baart kunst. Dus gewoon doen.

Pen verbinding

Pen gat verbinding. Een goede pen verbinding is niet alleen sterk maar ook erg mooi om te zien. Ik laat je zien hoe je dit zelf met kleine projecten kunt doen aan de hand van een klein verslag.

Speedboor gaten zonder rafels

Ken je dat? Je mooie werkstuk verpest door splinters en rafels die los springen door het boren met een speedboor? Ik laat je zien hoe je dit kunt voorkomen.

Schraapstaal slijpen

Een stukje vergeten gereedschap dat eigenlijk in elke gereedschapskist thuis hoort. Vaak worden deze bot en mensen hebben dit niet in de gaten. Een scherp schraapstaal is veel makkelijker in gebruik dan driehoek schraper van de bouwmarkt. Zeker als deze scherp is.

Handzaag opbergen

Handzagen worden vaak aan een gat in het blad opgehangen of aan het handvat. Ik hoorde en zag ook vaak dat dit voor vervelende sneetjes en schaafwonden kan zorgen. Daarom is het belangrijk om een handzaag veilig op te bergen. Ik laat je zien hoe je gemakkelijk kunt.

Gutsen of vijlen rekje zelf maken

Nooit meer je gereedschap kwijtraken omdat je alles overzichtelijk opgeborgen hebt. Een rekje waar het gereedschap exact in past helpt je in het overzicht. Een plaats over in het rekje en je hebt niet alles opgeruimd. Dus waar is het gebleven?

Schroevendraaier rekje voor aan de muur

Het is altijd wel wat met gereedschap. Goed gereedschap is duur en daarom heb ik alles netjes en overzichtelijk opgehangen. Ik laat je zien hoe je gemakkelijk zelf een rekje maakt om de schroevendraaiers op te kunnen hangen.

Verweerd beton schilderen

Schilder technieken kun je overal op toepassen. Ik laat je zien hoe je zelf een verweerd betonlook kunt schilderen.

Elektra kan gevaarlijk zijn

Lees dit kleine artikel eens door als je zelf met elektra aan de slag gaat. Ook als je goedkope elektra gaat aanschaffen. Hier is het goed gegaan, maar het kan natuurlijk ook anders.

Stekker montage zonder aarde

Het is eigenlijk niet echt heel moeilijk. Maar ik zie het vaak verkeerd gaan. Daarom een kleine uitleg over het aansluiten van een stekker. Het moet natuurlijk veilig aangesloten worden. In een paar stappen leg ik het je uit.

Knipschakelaar monteren

Heeft je lampje geen aan en uit schakelaar maar wel een snoer? Dan kan daar vaak een knipschakelaar tussen gezet worden. Dit moet natuurlijk wel veilig gebeuren en daarom laat ik je in een paar stappen zien hoe je dit zelf kunt doen.

Opbouw wandcontact doos met aarde monteren

Zelf een extra stroom punt aansluiten? Zorg er dan wel voor dat alles veilig blijft. Ik laat je in een paar stappen zien hoe je veilig een extra stopcontact kunt aanleggen.

Verlengsnoer zelf maken

Heb je een oud apparaat? Zit daar een lang snoer aan? Werkt het niet meer? Dan is het snoer nog vaak te gebruiken als verlengsnoer. Ik laat je in een paar stappen zien hoe een snoer van een defecte stofzuiger een handig verlengsnoer word.

Slakken tegengaan met eierschalen

Te veel slakken in de tuin? Met eierschalen kun je de slakken een beetje weren. Helemaal verlost raken van de slakken gaat nooit lukken helaas, maar we kunnen er wel een heleboel tegen houden. Slakken houden niet van eierschalen.

Slakken tegen gaan met bier

Veel slakken in de groenten? Of je mooi planten. De slakken helemaal verbannen zal niet lukken. Maar zoals zo vaak, alle beetjes helpen. En met wat bier een potje kom je al een heel eind. Ik vertel je hoe je slakken met bier kunt vangen. Echt het werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *