Schroevendraaiers ophangen

Ik vind het wel prettig om mijn gereedschap overzichtelijk te houden. Daarom heb ik hier een aantal zaken voor verzonnen en ter inspiratie voor u een klein verslag gemaakt.

schroevendraaier rek (1)

Als eerste een lat die op maat gezaagd word. Ik heb hier een latje van 42 cm afgezaagd en deze in stukjes verdeeld. Het bovenste plankje laat de verdeling goed zien. De schroevendraaier hang ik per drie stuks hierin op. Ik zal er in totaal 9 in kwijt kunnen. Er ontstaan dus tussenruimtes om zo de soorten uit elkaar te houden. Makkelijk en overzichtelijk.

schroevendraaier rek (2)

Door nog een stukje lat af te zagen wat de zelfde maat als de breedte heeft ontstaat er een vierkant. Door deze diagonaal door te zagen worden er twee driehoeken gemaakt. Dit is de uiteindelijke steun.

schroevendraaier rek (4)

Zoals ik al aangaf blijft er een tussenruimte over. Deze tussenruimte is een schroevendraaier gat wat overgeslagen word. Elke streep is gezet op 3 cm. Doordat ik per soort 3 maten schroevendraaiers heb boor ik ook 3 verschillende diameters gaten. Met een schuifmaatje kun je de kop van de schroevendraaier opmeten. Daar dan een halve mm bij en het boorgat is berekend. De schroevendraaier past er dan exact in en zal dan ook niet klemmen.

schroevendraaier rek (5)

De steunen er ook op. En een opvulling ertussen. Aan de zijkant van de lat kunnen gaatjes geboord worden om dit rekje op te hangen. De platte schroevendraaiers zijn maar per twee omdat ik de derde nog niet heb. Dit is de kleinste van alles. Wanneer deze er is, zal ik deze er makkelijk bij kunnen plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *