Motoren

Omdat ik zelf ook motor rijd vind ik het vaak erg leuk om ook eens een motor te bouwen. Het bouwen van zo’n modelmotor geeft mij dan vaak ook de uitdaging om het model mooier te maken dan origineel in de doos. Zo verbouw ik nog wel eens wat om ervoor te zorgen dat het schaal model beter tot zijn recht komt. Natuurlijk heb ik ook bouwverslagen van mijn modelbouw motoren gemaakt. Deze vind u hieronder.

Klik op de afbeelding voor het werkverslag

Yamaha Virago vx-1000 een leuk schaalmodel dat niet voor de directe beginner geschikt is. Veel opvullen van onderdelen zodat deze niet meer hol zijn. Verder is de pasvorm redelijk tot goed.

Dit keer een heel fijn stukje modelbouw. Een modelbouw doos uit de Vintage serie van Aoshima. Waarom fijn? Wel de framebuizen zijn echt heel erg dun uitgevoerd. Dan zijn er ook nog eens vele verchroomde delen die zo dun als een speld zijn. Maar wel een heel erg mooie modelbouwdoos.

Een wat oudere modelbouw doos. Maar een hele leuke. Dit keer met beperkte middelen. Wij zijn verhuisd een tijdje geleden. En ben dus ook nog aan het verbouwen. Hierdoor nog niet de beschikking over al het modelbouw materiaal zeg maar. Om als pauze van de verbouwing even te kunnen modelbouwen heb ik dit pakketjes gekozen.

Een mooie modelbouwdoos gekregen van een goede vriend die er mee stopt. Hij was er wel aan begonnen maar niet gelukt om af te bouwen. Nu hij gestopt is met de gehele modelbouw hobby heb ik zijn spullen gekregen. Hiervoor dank voor al dit moois.

Een bromfiets vanuit mijn jeugd die ik jaren mee heb genomen. Ik vond het ook eens leuk om een aandenken hiervan te maken. Ik heb het origineel nog in bezit en kan daardoor alle maten overnemen. Erg handig.

Een leuk model uitgezocht in de winkel. Een beetje chroom werk is bij motoren altijd leuk. En natuurlijk kan er het één en ander veranderd worden. Er blijkt keuze te zitten bij sommige onderdelen. Er is keuze uit twee verschillende buddy sits en uit verschillende spatborden. Ik heb zelf een voorliefde voor chroom en dus zal er veel gebruik gemaakt worden van de verchroomde onderdelen.