Yamaha 250MX-t

Yamaha-250MX.doos

Een mooie modelbouwdoos gekregen van een goede vriend die er mee stopt. Hij was er wel aan begonnen maar niet gelukt om af te bouwen. Nu hij gestopt is met de gehele modelbouw hobby heb ik zijn spullen gekregen. Hiervoor dank voor al dit moois.

yamaha-250MX.1

Als eerste de wielen. Hiervan zijn de spaken er afgehaald en de velg is reeds gelijmd. Hier pak ik het over. De spaken zijn verwijderd omdat deze erg dik waren en ver buiten hetgeen wat nog mooi is. Het andere wiel heeft de spaken nog wel. Daarom zal ik beide wielen van nieuwe spaken voorzien.

yamaha-250MX.3

De spatborden en tank al schoongemaakt en in de primer gespoten. Ik heb besloten om deze op te bouwen zoals ik zelf eens een bromfiets had die hier sterk op lijkt maar ipv 250cc 49.9cc was.

yamaha-250MX.5

Het frame is inmiddels in elkaar gezet. Goed te zien dat de achterzijde nog niet vast gelijmd is. Alles word straks zwart gespoten.

yamaha-250MX.7

Het frame gespoten en het motorblok aangebracht. Dit heb ik in elkaar gezet en voorzien van een zwarte grondlaag en een mat zilveren laag voor cilinder en kop.

yamaha-250MX.6

De tank is inmiddels ook op kleur gespoten. Een metallic rood. Misschien een beetje vreemde kleur maar straks met de rest van de kleuren komt dit er wel goed uit te zien. Er zal ook nog een blanke lak overheen gezet worden om dan daarna te polijsten zodat er een mooie glans op komt.

yamaha-250MX.10

De tank en spatbord in de kleur en gelakt. Alles is gepolijst waardoor goed de glas te zien is. Daardoor komt ook de metallic lak er goed doorheen.

yamaha-250MX.9

De ketting en tandwielen als basis opgeschilderd. Door een film inkt er overheen aan te brengen zal hier straks wat meer diepte in komen. Daardoor zal het wat mooier ogen.

yamaha-250MX.11

Doordat nu ook de ketting is aangebracht en kunnen de wielen er op aangebracht worden. Deze zijn inmiddels voorzien van spaken en op kleur gespoten. Doordat ik het standaard draaiend heb gemaakt.

yamaha-250MX.13

Buddysit, spatborden etc kunnen nu geplaatst worden. Deze waren al van te voren gespoten. De schokbrekers zijn opnieuw uitgevoerd met een echt veertje in plaats van het gegoten veertje. Deze is ervan af gevijld waarna de veer is aangebracht. Een stuk realistischer op deze wijze.

yamaha-250MX.14

Natuurlijk moet er ook bekabeling op aangebracht worden. Ik gebruik hiervoor de materialen die in de modelbouwdoos worden geleverd omdat dit er goed uitziet en op bijna op schaal is.

yamaha-250MX.15

Natuurlijk komt er ook een bordje voor het startnr. Dit start nr zet ik er niet op omdat ik deze niet had. Ik had hier wel een koplampje op. Juist vanwege dat dit toch echt een motor is heb ik geen koplampen gemaakt.

yamaha-250MX.16

Het model zoals ik deze bedacht heb. In deze kleurstelling vind ik het toch erg leuk. Toch wel een stoere motor zo.