Recepten

Ook Rik moet eten. Het koken is iets wat ik altijd leuk heb gevonden. Nu ik in wat rustiger vaarwater gekomen ben is het koken ook weer echt opgepakt. Het gezond eten vind ik belangrijk en leuk. Nu moet ik er wel bij aangeven dat ik geen stylist ben met koken. De maaltijden serveren is ook niet aan mij. Ik houd dan ook niet van het luxe servies en servetjes om alles te fotograferen. Je eet om te leven, je leeft niet om te ten toch?  Kortom, wat je ziet, is wat je krijgt. Eet smakelijk!

Klik op de afbeelding voor het recept

Turks brood Pizza

Een pizza maar dan anders. En omdat het zo makkelijk te maken is snel op tafel. En niet te vergeten samen met een lekkere soep heb je een avondmaaltijd. Goedkoop en gezond.

Turks brood met kaas en uien.

Een soort Pizza van brood, kaas en uien. Zo ontzettend lekker en makkelijk te maken.

Pannenkoeken gewoon zelf bakken!

Zelf pannenkoeken bakken zonder pakje? Makkelijker dan je denkt. En niet te vergeten, veel lekkerder goedkoper en zelfs gezonder.

Wentelteefjes ouderwets lekker

Oud brood in huis? Maak daar dan eens deze ouderwetse lekkere wentelteefjes van. Zeker weten dat iedereen naar meer vraagt.

Snacksize Quiche

Groenten over? Geen probleem. Je maakt in een handomdraai erg lekkere snacksize quiches. En natuurlijk erg lekker als gezond tussendoortje.

Hartige taart met Pompoen en courgette

Dat je met pompoen veel kunt doen is inmiddels wel bekend. Zo ook voor de hartige taart geld dat de pompoen erg lekker is. Dit geeft een lekkere zoete smaak maar toch door de knapperige korst weer hartig.

Kaasbroodjes

Lekker voor bij de soep of gewoon als tussendoortje. Gezellig iets hartigs is natuurlijk altijd lekker. En nog snel klaar ook.

Banaan in bladerdeeg, lekker en zoet

Een hartig broodje met een bite. Banaan met honing is een traktatie voor iedereen. Zo lekker als ze lekker warm en net uit de oven op je bord liggen.

Kaaskoekjes

Gezellig borrelen of gewoon bij een maaltijd soep. Een kaaskoekje smaakt altijd. Lekker klaar en iedereen kan het.

Broodje knakworst

Leuk voor kinderen op de vrij zaterdag. Of gewoon voor jezelf als je eens wat anders wilt. En natuurlijk lekker snel op tafel.

Appelflappen

Iets lekkers en snel klaar? Dan moest je deze appelflappen eens maken. Gewoon met bladerdeeg.

Gevulde Courgette met rijst

Eens iets anders? Vul dan eens een courgette. En met wat Vetta kaas is het helemaal een traktatie. Een makkelijke en stevige maaltijd. Lekker!
https://www.riksgewijs.nl/recepten/gevulde-courgettes-met-rijst/

Pompoen soep

Een stevige trek? Denk dan eens een gezonde pompoen soep. Deze zoete en vegetarische soep is voor iedereen na een koude lange dag een traktatie.

Courgette soep

Binnen 20 minuten een snelle en gezonde maaltijd op tafel? Een lekkere courgette soep met een bite. Zeker weten dat je dit net als ons al snel vaker op tafel zet. Gezellig samen tafelen.

Pittige kerrie met kikkererwten

Pittige kerrie op een mie met kikker erwten. Makkelijk en snel op tafel. Binnen 30 minuten zelfs. Een gezonde en smakelijk maaltijd.

Vegetarische groenten hotel

Vegetarisch eten kan zo erg lekker zijn. Een goed vullende groente schotel die iedereen lust.

Gevulde paprika op een bedje van rijst

Lekker en feestelijk maar makkelijk en snel klaar. Een gevulde paprika op een bedje van rijst. Zo lekker.

Gevulde pompoen

Indruk maken op je familie of vrienden? Vul dan eens een pompoen. Door de zoete smaak van de pompoen lust eigenlijk iedereen het en kinderen zeker. Leuk toch zo iedereen zijn of haar eigen pompoen op een bordje?

Kip Kerrie met pompoen

Pompoen kun je op zoveel manieren eten. Maar met deze kipkerrie is het gewoon smullen. Goedkoop, makkelijk en lekker.

Courgette soep inmaken

Van courgettes kun je echt heerlijke soep maken. En ook nog inmaken of wecken. De courgette kun je zo de hele winter bewaren en natuurlijk die geweldige soep maken.

Pompoen inmaken

Lekker die pompoensoep de hele winter door. Door een paar pompoenen in te maken heb je genoeg voor de gehele winter. Ik laat je zien hoe je dit zelf kunt doen zonder veel dure middelen.

Zelf vanille suiker maken

Hoe simpel kan het zijn? Ik laat je zien hoe je zelf erg lekkere vanille suiker kunt maken.

Zelf etiketten maken

Lekker aan het inmaken of wecken geweest? Fijn als je weet wat er in een potje zit en wanneer je het geweckt hebt. Ik laat je een gemakkelijke manier zien hoe je je potjes van etiketten kunt voorzien.

Zelf croutons maken

Veel mensen kopen een zakje croutons voor bij de soep. Echter met wat oud brood en kruiden is het niet alleen veel lekkerder maar zelfs bijna gratis als je oud brood gebruikt. Ik laat je zien hoe je dit zelf gemakkelijk kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *