snack size quiche

Inderdaad een snacksize quiche kan ook lekker zijn. En vult eigenlijk best goed. Het leuke van zo’n snacksize quiche is dat je hier eigenlijk heel veel groenten in kunt doen die over zijn of anders weg gegooid zouden worden. Dus heb je te veel aan groenten? Denk hier dan eens aan… Echt lekker.

Ingrediënten;

In dit geval een erg lekker voorbeeld.

  • Halve paprika
  • 1 lente ui
  • 1 Kastanje champignon
  • 1 groot ei
  • eetlepel basilicum
  • snufje peper
  • 1 pakje bladerdeeg voor 10 snacksize quiches
  • Geraspte kaas

In principe zijn alle overgebleven groenten goed en lekker. bijvoorbeeld paprika, lente ui, ui, courgette, champignons, wortels, prei, kool enz. Zolang het maar droge groenten zijn. Tomaten bijvoorbeeld, gaan lekken en dat is niet lekker.

Bereidingswijze;

Als eerste snijd je de groentes in zeer fijne stukjes. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk op het bladerdeeg te verdelen is. In dit geval, de lenteui, champignons en paprika. Deze even op een bord wegzetten voor straks.

De bladerdeeg even uit leggen zodat deze kan ontdooien. En zorg ervoor dat het cellofaantjes voordat het ontdooid is verwijderd word. Anders is het prutsen om dit van het plakkerige deeg af te halen.

De groenten op het bord goed roeren dat alles lekker door elkaar heen zit en het ei kan erdoor geroerd worden. Strooi tijdens het roeren de basilicum en een snufje peper erdoor.

WP_20150515_001

Schep met een eetlepel dit groente mengsel over op de bladerdeeg die je zojuist hebt uitgelegd en bestrooi dit met de geraspte kaas naar smaak.

WP_20150515_003

Wijzelf houden wel van kaas dus gaat er best veel overheen. Ik houd zelf de kaasresten die niet meer met de kaasschaaf bewerkt kunnen worden apart. Deze kaas is vaak nog goed te raspen als de korstjes er afgehaald zijn.

De plakjes bladerdeeg kunnen nu dichtgerold worden. Let hierbij wel op dat de vulling er in blijft en dat er aan de zijkanten ongeveer een centimeter vrij blijft voor het afdichten van de zijkant.

WP_20150515_006

Kleine tip, de wanneer de bladerdeeg met een eitje of wat olijf olie ingesmeerd word dan kan dit met een vork prima ingekreft worden. Hierdoor zullen de quiches niet open gaan of in ieder geval niet te ver open gaan en de kaas er uit lopen.

WP_20150515_007

Nu alle 10 de bladerdeeg blaadjes dicht zijn kan de plaat in de voorverwarmde oven op 175 graden. Laat de broodjes ongeveer 25 minuten lekker doorbakken zodat ze mooi lichtbruin tot goudbruin geworden zijn.

WP_20150515_009

Nadat de broodjes uit de oven gehaald zijn deze even op adem laten komen voor ongeveer 10 minuten en eet smakelijk. Een lekkere hartige traktatie waarmee heel veel overgebleven groenten toch nog gebruikt kunnen worden.

Een reactie vind ik natuurlijk altijd leuk.