Turks brood met kaas en uien

Wat doe je met je restjes kaas? Je kent het wel, de kaas schaaf je op tot deze wat harder word en je houd dan altijd wel een 1 of twee centimeter korst over. Ik vind het wel zonde om dit weg te gooien omdat het nog goed eetbaar is maar wel wat bewerkelijker. De korstjes er af en de kaas die over is rasp ik fijn. Daarmee kan nog heel veel gedaan worden. Dit keer turksbrood met kaas en uien. Lekker en makkelijk. Let wel, hier is wel een oven met grill voor nodig. En natuurlijk vind je een variant met tomaat en champignon hier.

Ingrediënten;

  • 1 Turks brood
  • 1 uitje
  • snufje zout
  • gedroogde basilicum
  • gedroogde oregano
  • olijf olie

Bereidingswijze;

Snijd het brood in twee helften zodat er twee schijven ontstaan.

Turksboord pizza (1)

Wanneer deze helften van elkaar af zijn kan het belegd worden. Leg het brood eerst even aan de kant en snijd een uitje in kleine flinters en verspreid deze over het zachte brood. Een beetje kruiden met oregano en basilicum voor extra smaak. De kaas kan geraspt worden en over de het brood uitgestrooid worden. Verdeel alles zo gelijkmatig als het mogelijk is maar wees niet te krampachtig hierin. Het smelt wel over het brood weg.

Turksboord pizza (7)

Verwarm de grill even voor en schuif het brood op de plaat in de onderste stand van de oven. Laat dit ongeveer 5 minuten grillen totdat de kaas mooi gesmolten is en de randjes lichtbruin en knapperig zijn. Haal het brood dan uit de oven en snijd deze in stukjes. Eet smakelijk.

Turksboord pizza (12)

Ook lekker bij de soep.

Turksboord pizza (13)

 

Een reactie vind ik natuurlijk altijd leuk.

%d