Hartige taart met pompoen en Courgette

Dat je met pompoen veel kunt doen is inmiddels wel bekend. Zo ook voor de hartige taart geld dat de pompoen erg lekker is. Dit geeft een lekkere zoete smaak maar toch door de knapperige korst weer hartig.

Ingrediënten:

  • 1 kleine pompoen
  • 1 courgette
  • 3 sjalotten of 2 uitjes
  • champignons naar smaak
  • 3 eitjes
  • snufje zout
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje peper
  • paprika poeder
  • pakje bladerdeeg

Bereidingswijze:

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op kamer temperatuur en neem een bak vorm. Ik bekleed de bakvorm met bakpapier en vul deze met de plakjes bladerdeeg. Zet de bakvorm aan even aan de kant.

De uitjes of sjalotten, knoflook en champignons kunnen erg fijn gesneden worden en in een koekenpan even aangefruit worden in echte boter. Wanneer deze iets bruin van kleur zijn mag dit verdeeld worden in de bakvorm als eerste laag op het bladerdeeg.

De tweede en derde laag zijn de courgette en pompoen die eerst in plakjes gesneden zijn. Kluts de eitjes in een kommetje en voeg een snuf zout en een vleugje paprika poeder toe en giet dit mengsel over de gehele taart uit.

De hartige taart mag nu in een voor verwarmde oven op ongeveer 180 graden een uurtje garen. Haal de taart daarna uit de oven en kijk even naar de pompoen. Deze moet een lekker korstje hebben maar zacht van binnen. Door hier met een vorkje in te prikken is dit goed te voelen.

Hieronder heb ik een paar stappen foto’s neer gezet ter verduidelijking. Ik zou in dit geval zeggen, eet smakelijk!

 

Hartige taart pompoen en courgette (2)Als eerste word een courgette in dunne plakjes gesneden. De plakjes zullen even mogen uitlekken van het natuurlijke vocht wat er uit komt.

Hartige taart pompoen en courgette (3)Nu de courgette is gesneden kunnen de plakjes op een stukje keuken papier gelegd worden en kan de pompoen gesneden worden. De pompoen moet ook weer in dunne plakjes gesneden worden. Ik snijd de pompoen eerst door het midden waarna deze geschild word en in dunne plakjes gesneden. Let hier er wel op dat pompoen erg dun gesneden moet worden. Anders wordt het niet gaar.

Hartige taart pompoen en courgette (4)Nu de basis groenten gesneden zijn kan de bak vorm voorzien worden van bladerdeeg. Ik plak het geheel dicht met overlappende plakjes. En de plakjes kun je gewoon op maat snijden indien nodig.

Hartige taart pompoen en courgette (5)Nu kan de taartvorm gevuld worden. Als eerste op de bodem de aangefruite uit met champignons. De courgette kan er in plakjes overheen gelegd worden. Ik leg deze helemaal dicht.

Hartige taart pompoen en courgette (6)De laatste laag. De plakjes pompoen kunnen er overheen gelegd worden. Door 3 eitjes te klutsen en deze er overheen te gieten zal de hartige taart vorm krijgen. De eitjes kunnen gewoon over de hartige taart gegoten worden. Een beetje goed verdelen is wel handig.

Hartige taart pompoen en courgette (8)Nadat de taart een uurtje in de oven heeft gestaan is de korst lekker knapperig en de pompoen lekker gaar. Deze is zacht van binnen en heeft ook een krokante korst.

Hartige taart pompoen en courgette (9)Laat de hartige taart even op adem komen voor ongeveer 10 minuten en snijd de hartige taart en mooie puntjes en eet smakelijk.