Handzaag ophangen

Natuurlijk is het ophangen van een handzaag makkelijk te doen met twee spijkers of schroeven. Toch is dit niet mooi en de kans dat de zaag van de spijker valt is zeer aanwezig. Daarom heb ik gekozen om dit op de traditionele manier op te hangen zoals dit ook in timmerman kisten opgeborgen zit. Voordeel is dat wanneer ik straks een kist bezit, ik dit makkelijk over kan zetten.

WP_20150407_014

Het systeem is wel duidelijk denk ik. Een lat waar de zaag op steunt en een houder waar een draaiklamp op komt. De houder is direct van het handvat overgenomen met een potlood en uitgezaagd.  Doordat de steun voorzien is van een kruishout wat de zaag vast houd is de zaag mooi stevig op de plaats en zal hier nooit uitvallen. Omdat deze in de kast deur bevestigd zal worden voorlopig zal deze ook niet vallen wanneer de deur open gedaan word.

WP_20150407_016

De onderdelen gemonteerd en gelakt. Ik heb al mijn gereedschap houders gelakt om dit te beschermen. Doordat de lak alles mooi glad houd is het ook makkelijk af te stoffen. De houten onderdelen zijn met een pen verbinding gelijmd zodat dit stevig is en ook blijft. Wil je weten hoe een pin verbinding gemaakt word. Neem hier eens een kijkje.

Een reactie vind ik natuurlijk altijd leuk.