Gevaarlijke elektra

Ik heb een aantal zaken hier op deze website geschreven over gewone huis en tuin elektra. Toch wil ik met deze pagina laten zien dat er zeker gevaarlijke situaties kunnen ontstaan met het werken met elektra in en om het huis. In dit geval een slecht aangesloten stekker die uiteindelijk ook problemen gaat geven. Deze door iemand gemonteerde stekker is dan ook niet goed aangesloten geweest.

gevaarlijke-elektra-2

Heel goed te zien dat er iets niet goed is. De stekker is oververhit geworden en is deels gesmolten op één van de stekker polen. De stekker pool is ook niet lang genoeg meer. Deze situatie maakte dan ook dat de zekeringen stuk gingen. Ook hoorde je letterlijk geknetter.

gevaarlijke-elektra-1

Na het openen van de stekker is duidelijk waarom dit is mis gegaan. De bruine draad is niet passend gesneden en vast gemonteerd. De draad werd te heet en verbrande waardoor de stekkerpool uiteindelijk ook te heet is geworden.

Ik wil met deze pagina alleen laten zien dat het werken met elektrische apparaten altijd de veiligheid in acht genomen moet worden. Hoe je een stekker goed moet aansluiten, laat ik dan ook op deze pagina zien. Stekker montage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *