Slakken tegen gaan met bier

Het tegen gaan van slakken kan op vele manieren. Wij hebben de tuin absoluut gif vrij omdat wij er in geloven dat gif niet in de natuur thuis hoort. En dus ook niet in een tuin. Een manier die wij hebben gevonden is het werken met bier.

De werking is heel simpel, de slak vind dit lekker, raakt dronken en valt verder in het potje wat vol zit met wat bier. Daarin verdrinkt de slak. Er blijft na een paar dagen wel een vies goedje over wat je moet weggooien.

Slakken tegen gaan met bier

Gewoon bier uit het schap in de winkel. En wees hierin een krent, het goedkoopste werkt prima. Een halve liter is echt genoeg voor een aantal potjes. Een beetje zoals hierboven afgebeeld is al voldoende.

Slakken tegen gaan met bier

De lakken verstoppen zich graag op allerlei plaatsen die lekker vochtig blijven als het warm is. De slakken kruipen als het ware weg om uitdrogen te voorkomen. Dat zijn de plaatsen waar de potjes dan neer gezet worden. In dit geval een stapel hout voor de vuurschaal. Het potje graven wij een beetje in om dit zo ook aan het zicht te onttrekken.

Slakken tegen gaan met bier

Maar ook in planten die slakken lekker vinden. Eeuwige Moes is daar een voorbeeld van. De slakken kunnen hierin ook prima wegkruipen om zo weer te wachten tot de zon onder gaat. Een potje waar bier in zit is dan ook hier makkelijk onder te verstoppen.

Slakken tegen gaan met bier

Na een dag is goed te zien dat er genoeg slakken in het potje zitten. Het potje kun je een aantal dagen laten staan en je ziet het aantal slakken dat er in zit groeien. Dan is het een kwestie van in de groene container leeg gooien om het potje opnieuw met een beetje bier te vullen.

 

Ben je niet zo van het bier verspillen? Dan heb je misschien hier wat aan; Slakken tegen gaan met eierschalen. Ook dat werkt echt goed. Je vind het hier.