Slakken tegen gaan met eierschalen

Wanneer je een moestuit hebt of een gewone bloemen en planten tuin blijven slakken toch een probleem bij sommige planten die ze lekker vinden. Omdat wij van mening zijn dat er geen gif in de natuur thuis hoort gebruiken wij eierschalen. Het werkt een goede tijd totdat dit weg spoelt. Het is ook nog eens goed voor de grond omdat deze eierschalen natuurlijke kalk bevatten.

Slakken tegen gaan met eierschalen

Als eerste de eitjes. Wij hebben vaak eitjes uit de supermarkt omdat wij gewoonweg geen kippen kunnen houden in onze kleine gezinstuin. Wanneer de eitjes gebruikt worden laten wij de schalen gewoon drogen op een stukje krant. Het achtergebleven ei verdroogt gewoon mee.

Slakken tegen gaan met eierschalen

Doordat wij een vijzel hebben is het makkelijk werken. Ik heb ook wel eens met een deegroller gewerkt. Maar dit duurt wat langer. En een vijzel maakt het allemaal wet fijner.

Slakken tegen gaan met eierschalen

Na de schalen vermalen te hebben bewaren wij dit in een potje. Zo is er altijd voldoende aanwezig om rond plantjes te strooien. Wij hebben geen echt verschil gemerkt tussen grof en fijn vermalen van de eierschalen. Slakken gaan er niet of bijna niet overheen. Ze hebben daar echt een hekel aan al kan ik niet zeggen waarom dit is.

Slakken tegen gaan met eierschalen

Zo strooien wij een cirkel van de gemalen eierschalen om de plantjes die wij willen beschermen. Zoals je misschien hier wel kunt zien, het bescherm alleen de plantjes waar je een cirkel omheen legt en niet de andere. Ook de slakken gaan er niet van weg.

Wil je weten wat een goede mogelijkheid is om van slakken af te komen? Potjes met bier in de tuin zetten. Slakken worden er dronken van en verdrinken. Hier heb ik een artikel geschreven over slakken met bier tegen gaan.