Lamp hotel restauratie

Een huisvriend vroeg mij of het mogelijk zou zijn om de lamp waar hij zo gek mee is te repareren. Hij had deze bij een specialist aangeboden en hout zou dan meer dan 200 euro gaan kosten om deze te repareren. Wel wat veel. Moet zeggen het is wel een kwaliteits lamp. Dus moet de reparatie goed mogelijk zijn. Ik heb dan ook gezegd dat dit wel zou lukken.

Goed te zien dat de fitting is los gekomen en daardoor is de draad rond gedraaid en uiteindelijk gebroken.

Ik heb eerst de bedrading er uitgehaald. Nu is het goed te zien dat de draden om elkaar heen gedraaid zijn. Hierdoor is de fitting er helemaal af gekomen. Tijd om alles weer netjes te maken en opnieuw te bedraden. Het geluk is dat deze draad nog gebruikt kan worden. Daarmee blijft de lamp origineel.

Nu het lichtsnoer is gerepareerd kan deze er weer in terug geplaatst worden. Doordat er een buisje in de lampvoet zit is deze lastig terug te plaatsen. Ik gebruik een stukje tuin binddraad om het snoer op te halen en door te trekken.

Het lichtsnoer is er nu door en de fitting kan aangesloten worden. Op de sokkel zit een draaibaar stukje op waar ook het schroefdraad op zit. Daar kan de fitting op geplaatst en vast geschroefd worden.

De fitting zit nu op het schroefdraad geschroefd. En ik heb een fitting uitgezocht die doormiddel van een borgschroef echt vast gezet kan worden. Dan laat deze niet snel meer los waardoor niet meer het zelfde gebeurd als hiervoor.

Om alles netjes en veilig aan te sluiten soldeer ik eerst de koper draden. Dan kan ik deze makkelijker en veiliger in de fitting vast schroeven.

Alles weer vast geschroefd en aangesloten. En natuurlijk even een test om te zien of alles goed is aangesloten. Dus ook even een lampje er in. Alles werkt zoals het hoort. Ik heb dan ook de lamp weer terug gegeven aan de eigenaar en hij was blij dat alles nog origineel is gebleven. Hij heeft twee dezelfde lampen. Die dus het zelfde zijn.