Led achterlicht op de TDM

Omdat ik vaak gewoon door het jaar heen door rijd. Tenzij het vriest. Is het wel fijn om goede verlichting op de motor te hebben. Daardoor heb ik een achterlicht op led verlichting aangeschaft. Via een facebook advertentie gevonden voor een mooie 2e hands en natuurlijk ingebouwd.

Het achterlicht. Het is een 2e hands. Toch niet te onderscheiden van een nieuwe. Erg mooi ook dat het glas donker is.

Het achterlicht zoals het er nu uitziet voordat ik de led er op gezet heb. Niet meer goed te zien, maar het licht staat aan. De camera van de mobiel heeft dit op de een of andere manier nog weten te dimmen. Het licht brand goed zoals het is voor een motor van meer dan 20 jaar oud.

De boutjes waar het achterlicht mee vast zitten moet even vrij gemaakt worden van de elektra voor het alarm.

Nu de moertjes aan de binnenzijde los gehaald zijn kan de lamp er af gehaald worden. Let op, deze zit natuurlijk nog met de stekker verbonden.

In het bescherm rubber zit er nog een andere stekker bij. Let op dat deze niet per ongeluk ook los blijft. Nu de stekker los is kan het achterlicht er helemaal af en natuurlijk de nieuwe led ingebouwd worden.

Dus alle boutjes goed op de plaats en de moertjes vast genoeg. Het glas van het achterlicht is zwart. Ik zelf vind dit dan met de rode kappen wel mooi. De stekkers kunnen aangesloten worden en de elektra voor het alarm kan ook weer terug op de plaats.

Nu alles weer opgebouwd is kan het licht getest worden. Ik denk dat de opbrengst van het licht zonder te verblinden veel hoger is dan het origineel. Ook hier heeft mijn camera op de telefoon het licht afgezwakt. Nu kan de budysit en de koffer weer terug op zijn plaats en is de ombouw klaar.