schuur polijst schijf voor Dremel

Van Scotch Brite vel naar Dremel Schuur/polijst schijf.

Schuurmatje voor Dremel (1)

Als eerste de onderdelen. Een M3 boutje voor elektra en twee moertjes en ringetjes. Natuurlijk niet vergeten een velletje Scotch Brite.

Schuurmatje voor Dremel (2)

De ringen maak ik heel simpel door gebruik te maken van een grotere plaatring. Deze M6 plaatring geeft een mooie doorsnede voor de polijst schijf. Ik knip er een aantal uit die ik denk nodig te hebben.

Schuurmatje voor Dremel (4)

Gebruik hiervoor wel een schaar waarmee je meer van dit soort zaken knip. Ik heb voor schuurpapier te knippen speciaal een goedkope schaar bij de Action winkel gekocht. Dan behoud ik mijn goede scharen.

Schuurmatje voor Dremel (5)

Het idee. Nu is er wel een klein addertje onder het gras. De schroefkop van het boutje moet er af. Dit heeft met de draai richting van de Dremel te maken. zou je het andersom gebruiken dan draait het polijst schijfje vanzelf tijdens gebruik los. En dat is niet gewenst.

Schuurmatje voor Dremel (6)

Het metaal is vrij zacht en kan dus gewoon met een knijptang doorgeknipt worden. De scherpe kantjes even mooi glad vijlen en klaar.

Schuurmatje voor Dremel (7)

Ik heb hier twee matjes tegelijk op het asje gezet. Door een gaatje te prikken in het midden ongeveer kan het asje erdoor geschoven worden. Ik prik dit gewoon met de punt van de schaar door. Ik heb het onderste moertje aan de as zijde geborgd door het schroefdraad iets te beschadigen met een knijptangetje. Hierdoor draait het onderste moertje niet verder en kan het bovenste moertje mooi vast gedraaid worden.

Schuurmatje voor Dremel (8)

Eenmaal in de bek van de Dremel en klaar voor gebruik. Echt, het werkt perfect. Gebruik wel een goede schuurmat van bijvoorbeeld Scotch Brite. En niet van de goedkope van de Action. Al gaan die op zich ook vrij goed maar gaan wel minder lang mee en qua kosten scheelt het niet echt heel veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *