Tangen standaard

Ik heb veel kleine tangen. Daar maak ik veel gebruik van op mijn bureau. Nu heb ik meerdere gereedschappen in de aanslag staan op een mooi op maat gemaakt plankje waar mesjes, vijltjes enz. in staan. Nu mis ik nog iets voor mijn kleine tangetjes. En heb dus een steun of beter gezegd een standaard gemaakt.

Een greep uit mijn tangetjes. Dit zijn eigenlijk de tangen die ik veel gebruik. Dat is ook de reden dat ik ze vlak in de buurt wil hebben. Zo te pakken zeg maar.

Wat afval hout. Een blokje vuren en een stukje hardhout. Dit is alles wat er eigenlijk nodig is om een makkelijk te gebruiken standaard te maken.

Omdat tangen over de lengte van het latje komen te hangen schuin ik deze een stukje af. Daardoor gaan de handvatten niet helemaal wijduit staan. En hangen de tangetjes netjes gesloten op het standaard.

De steuntjes voor het standaard zijn netjes afgetekend en kunnen gezaagd worden. De inkeping is nodig om de dwarsbalk tussen te leggen. Zorg er wel voor dat de gleuf niet wijder word met zagen dan dat de dwarsbalk zelf is.

De onderdelen in elkaar gezet. Ik heb dit dus erg simpel gehouden en de zijsteunen met goede lijm op het blokje vast gelijmd. En voorzien van twee nageltjes om alles goed op de plaats te houden.

Nadat alles gelakt is en natuurlijk mooi droog kunnen de tangen er mooi overheen gehangen worden. Door het afschuinen blijven de tangen ook mooi dicht over de balk heen hangen. Ik denk een prima gelukte manier om mijn tangen netjes en verzorgt op te hangen.