Hollandse tweedekker uit 1660/1670

Let op! Dit schip is op het moment nog in aanbouw. Updates volgen wel, maar langzaam

Een hele mond vol. Een Hollandse tweedekker uit 1660 / 1670. Echter zo heet het boek waar ik dit scheepje op baseer. Een volledig eigen bouw naar de tekeningen die bij dit boek geleverd zijn. Het boek is gemaakt naar aanleiding van een schaalmodel dat in die tijd is gebouwd. Een schaalmodel wat zeer groot is naar onze begrippen. En dus ook voorzien van zeer mooie details. Of dit schip ook echt bestaan heeft is de vraag. Er is gewoon niet veel over bekend. Verder staat er een stuk over het schaalmodel en herkomst is het boek. Alleen daar ga ik hier niet echt veel verder op in. Het is tenslotte een bouwverslag. Wellicht is er straks wel wat in het blog gedeelte over te lezen. Dit kan je dan zien door de tag; “tweedekker” te gebruiken. Het zal een langzame bouw worden. Met tussendoor wat kleine projecten die je ook wel hier tegen zal komen en natuurlijk omdat het veel uitzoek werk heeft.

Het boek zelf. Een mooi boek met duidelijke foto’s en een aantal mooie tekeningen er in.

Als eerste de keillegging. Ik werk zoals op de tekening aangegeven en heb een veel kleiner scheepje voor ogen dan dat er in het boek vermeld is. Wat bijna 3 meter is. Het scheepje dat ik bouw zal zo’n 30 cm worden. Dus een schaalmodel van 1:100 van het schaalmodel.

En de boeg. Het eerste deel is gereed. Nu verder uitpuzzelen hoe de spanten komen en van welk materiaal ik dit zal gaan maken.