Honda F-1 FA272

Let op! Dit schaalmodel is nog in aanbouw. Daarom is dit bouwverslag nog niet klaar.

Eens een keer iets anders. Een vintage modelbouw doos. Ikzelf weet helemaal niets van auto’s maar dit model sprak mij wel aan. Ik heb deze destijds van mijn vrouw gekregen voor mijn verjaardag. Dit is zeker 20 jaar geleden en heeft al die tijd bij op de plank gestaan. Ik ga dit schaal model zo uit de doos bouwen zonder extra toevoegingen. Het gaat mij in dit geval om het modelbouw proces. En om mijn air brush techniek verder uit te bouwen. Ik denk dat dit model daar zeer geschikt voor is.

De modelbouw doos waar het om gaat. Een oude doos met een nog ouder schaalmodel. Voor wat ik gezien heb tot dusver, heel veel fijne en kleine onderdelen die makkelijk breken. Zie hieronder.

De inhoud van de doos. Ik heb de onderdelen nooit uit het zakje gehaald. Zo zaten ze in ieder geval netjes beschermd.

Zoals gezegd hiervoor, de onderdelen zijn erg fijn uitgevoerd. Voorzichtigheid geboden dus. Verder zie ik zo dat er toch wel een aantal zaken zijn die bijgewerkt moeten worden. Denk hierbij aan putjes en naden. Niets speciaals, maar toch.

Het begint met het motorblok. Het carter en blok zelf moeten netjes in elkaar gezet worden. Zoals ik aangaf. Er moet wel wat netjes gemaakt worden. Hier onder zien we dat er wat plamuur op is aangebracht. De cilinders zullen anders niet mooi passen omdat het blok daar iets vervormd is.

En de motor ophanging. Omdat ik de onderdelen van een auto niet goed ken. Is dit voor mij toch wel een beetje een puzzel. Gelukkig dat de tekeningen erg goed zijn. Maar goed kijken is wel belangrijk.

En dan moet alles haaks verlijmd worden. Ik werk met plastic lijm van Revell en Faller die drogen wel redelijk snel, maar hebben toch wel een uur nodig om goed te drogen. En dan nog 24 uur om uit te harden. Dus lekker laten liggen tot de volgende dag.

Het frame zeg maar waar de motor mee opgehangen word. Geen idee hoe dit heet. Ook daar zitten putten in die volgens mij te zien zijn wanneer het model is opgebouwd. Dus ook deze netjes geplamuurd.

Binnenkort weer meer.

%d bloggers liken dit: