Le mans

Eens een keer een auto. Dit is iets waar ik mij vaak mee bezig houd. Dit is een kleine uitzonderring. Gewoon een leuk modelletje. Dat makkelijk te bouwen is met wat basis gereedschap en een spuitbus verf. Het is voor mij wel de eerste keer dat ik met een resin gegoten model werk. En dat zal wel even wennen zijn. Deze auto heb ik lang geleden van iemand gekregen die er een kleine start aan gemaakt had en er niet mee verder is gegaan. Dat maak ik nu af en gelukkig is het bouwpakketje nog wel compleet na al die jaren.

Het model in onderdelen. Goed te zien dat het resin gegoten model is. En ik moet zeggen, het heeft flink wat fijne details. Dus erg goed gedaan. Zit ook nog een stukje metaal bij.
Dan begin ik met de basis zeg maar. Is al eens aan begonnen. Ik heb alles eerst weer netjes glad geschuurd en heb de panellines verder uitgediept als het ware. Dan kan daar straks mooi een schaduwlijn in gemaakt worden met inkt.
Eerst alles in de net niet witte lak gespoten. En de panel Lines met zwarte inkt gevuld. Dit geeft een mooie schaduw waardoor de lijnen van de deur goed zichtbaar zijn. Het interieur zwart en de gordels blauw. Ik heb hierin de beschrijving aangehouden. Ik heb zelf te weinig verstand van auto’s en via google kom ik ook niet echt verder.
Alles even passen. De uitlaten zilver geschilderd met een kwastje. En het stuur een mooie zwarte rand gegeven. Alles past perfect zo uit de doos.
Setje decals er op. Werken nog redelijk. Ik had verwacht dat dit lastiger zou worden omdat ze inmiddels al wat jaren oud zijn. Jammer is alleen dat ze op het glas niet echt heel goed blijven zitten. En wat ik ook probeer er is er ééntje die echt niet wil. Zelfs weekmakers en andere middelen werken niet.
Het opbouwen van de wielen. Deze bestaan uit verschillende onderdelen. De banden zijn het makkelijkst. Dan de ster en dan de ring. De sterren moeten met een potlood volgens de beschrijving, in het wiel geduwd worden. Ik heb dit geprobeerd maar kwam uit op voorzichtig met een tandenstoker omdat je dan kunt zien wat je doet. Het potlood duwt het er scheef in.
Nu de wielen ook klaar zijn kan de bovenkant op de onderkant gemonteerd worden. Dit gaat via een schroefje die in het resin geschroefd word. Ben benieuwd hoe dit gaat.
En alles in elkaar gezet. Vreemd genoeg wil het glas achterin niet goed zitten. Dat is door de tand des tijds denk ik te veel vervormd. Ik kan er veel aan proberen maar het zal er niet mooier op worden. Jammer eigenlijk, het is echt een mooi model.