Oordopjes clip

Altijd je oordopjes in de war? Heb ik zelf ook een probleem mee. Daarom heb ik een klein leren clip gemaakt waar deze perfect in opgeborgen kunnen worden.

Als eerste de basis van de clip. Een vierkant lapje leer. Je kunt gewoon kiezen welke maat je handig vind. Ik heb hier 10cm x 10cm voor gekozen.

Als versteviging gebruik ik een stukje heel erg dun hout. Kunststof van een petfles zou ook kunnen. Dit is alleen wel erg mooier. De strookjes hout kunnen gemakkelijk gelijmd worden met Bison kit. Deze dun aanbrengen aan beide kanten en even laten drogen tot het een doffe kleur heeft. Wanneer je dan de houten plaatjes op het leer aanbrengt moet je het wel in één keer goed aan brengen. Wanneer de gelijmde kanten contact maken, zit het vast. Echt vast.

Een klein gaatje waar het druk knoopje moet komen is handig. Het hout en leer is anders te sterk om een druk knopje in één keer er doorheen te drukken.

De druk knoopjes zijn aangebracht en passen net goed genoeg qua dikt om netjes en goed vast te zitten.

Nu de clip klaar is kunnen we de oordopjes erbij pakken. En jawel hoor, weer in de war zoals altijd.

Nu kan het niet meer in de war raken. Ik denk dat deze simpele oplossing een makkelijke oplossing is.

Nu de voorkant met de druk knoop. Je kunt het natuurlijk nog netjes versieren met van alles en nog wat. Maar een simpele oplossing vraag bij mij vaak ook om een simpele uitvoering. Ik laat het verder zo en zal het zo nu en dan alleen even insmeren met wat leervet.