Sky-fi Robotech

Een mooi model dat ik gekregen heb in een grote doos van een vriend. Hij heeft dit als erfenis gekregen en wist niet wat hij ermee moest doen. Omdat ik dit soort modellen niet als kind kon kopen ben ik als kind zo blij. Vroeger had gewoon niet voldoende zakgeld om dit soort modellen te kunnen kopen. Omdat dit model bij iemand op de plank gestaan heeft die echt veel rookte zit alles wel flink onder de nicotine en is dan ook erg plakkerig.

Robotech.1

Het model zoals deze in de doos zit. Er is het één en ander aan geschilderd maar dat is maar weinig. Het model is wel in elkaar gezet en verlijmd. Al heeft de eigenaar hier niet veel aandacht aan besteed omdat er veel al los zit. Daarbij is er al veel weg. Kortom, een leuk projectje om iets leuks van te maken.

Robotech.2

Alles uit elkaar gehaald. Ging makkelijker dan dat ik gedacht had. Er was bijna geen lijm voor gebruikt en veel was in elkaar geklikt als het ware. Dat zal ook de reden zijn dat er veel weg is. Alles heeft mogen weken in een bakje met afwasmiddel om dit weer schoon te krijgen. Afwasmiddel heeft is een goede ontvetter.Deze onderdelen hebben daar wel een paar dagen mogen weken.

Robotech.5

Nadat het kunststof goed heeft mogen drogen kan alles weer in elkaar gelijmd worden. Goed te zien dat hier wel een aantal kieren in zitten. Deze kieren zullen nog worden weg gewerkt met plamuur. Ook alle randjes die door het gieten zijn ontstaan heb ik weg geschuurd. Daardoor word het een mooi egaal geheel wat straks mooi opgeschilderd kan worden.

Robotech.6

De bovenkant en onderkant zitten aan elkaar via een bajonet sluiting. Daardoor kan het model mooi in elkaar gezet worden maar kan ik nog overal bij. Links is al een slang aangebracht en het vizier waarachter de piloot zit is afgeplakt. Ik moet nog bedenken wat ik hiermee ga doen omdat daar flinke krassen op zitten die ik er niet heb gekregen. En juist daar zitten ook wat lijmvlekken omdat daar wel lijm was gebruikt.

Robotech.8

De basis kleuren van het model. Ik heb gekozen voor deze rode en groene kleur omdat ik dit mooi vind. Niet omdat een Mecha er zo uit hoort te zien. Ik moet hier toch het één en ander zelf bij maken dus wijkt deze al af van wat het eigenlijk zo moeten worden. Een dichterlijke vrijheid is mij dan geboden.

Robotech.9

Ik zal ook dit model verder verweerd opschilderen en voorzien van gevecht schade. Op de één of andere wijze vind ik dat dit model zich daar heel goed voor leent. Ik heb veel Warhammer figuren geschilderd en heb besloten om deze daarop te inspireren. Goed is te zien dat er inmiddels al de eerste schaduwen zijn aangebracht door wat inkt en wat te drybuschen. Ook het vizier is niet meer afgeplakt en dus is goed te zien dat deze is beschadigd. Ik zal dit straks gaan schilderen.

Robotech.10

Een detail foto flink uitvergroot. Hier is goed te zien dat er impact gaten zijn aangebracht en ook een trap. Dan kan de piloot hiervan gebruik maken bij het instappen en niet te vergeten onderhoudswerk. Ook de lakschade op de hoeken door het gevecht is aangebracht.

Robotech.11

Omdat er nog maar één heuptas aanwezig is heb ik een soort filter aangebracht en die verbonden met een slang naar de body. Het vervuilen is inmiddels ook flink gebeurt, hierdoor is ook een schaduw effect van licht naar donker ontstaan.

Robotech.13

Het vizier is geschilderd en ook de granaatwerpers zijn aangebracht. De drie buizen op de borst als het ware. Ook de verlichting aan de zijkanten vond ik wel een leuk detail wat terug moest komen. Ook deze geschilderd en voorzien van wat uiterlijke schade. De lamp zelf is zilver geschilderd en met hoogglans lak voorzien van glans. Daardoor lijkt het alsof er een lampje in zit en er glas voor zit.

Robotech.15

Armdetail en van het wapen een detail. Een waarschuwings teken voor gevaar er op geschilderd. Ook dit vervuild. Het wapen zelf in metaal kleur opgeschilderd en voorzien van hitte beschadigingen. Daarnaast ook deze verweerd.

Robotech.16

Een paar decals opgeplakt van mijn voorraad die ik altijd aanhoud. Dit geeft net wat extra detail. Daarnaast heb ik het model op een deksel van een potje gezet zodat het mooi en stevig staat. Ik vind het een mooi model geworden al is het totaal anders dan het bedoeld is. Ik vond het ook wel erg leuk om weer eens op deze manier een model te schilderen en vanuit mijzelf te bedenken hoe het model er uit gaat zien.