Toyota Celica

Toyota Celica.1

Mooie bouwdoos die een mooie grote auto geeft en dus veel details.

Toyota Celica.2

En omdat het zo’n mooi groot formaat is kan er ook verlichting aangebracht worden. Dat geeft toch altijd wel iets extra’s aan een model.

Toyota Celica.4

De body van de auto. Deze zal eerst in de primer gespoten worden. De primer zorgt ervoor dat de lak goed hecht op het kunststof.

Toyota Celica.20

Ook de motor kan voorzien worden van de vele details. Ook hier heb ik besloten om wel in nieuw staat te werken. Jammer is wel dat straks de motor niet gezien word omdat de motor kap dicht geschroefd word.  

Toyota Celica.16

Het opbouwen van het binnenwerk, een lastige klus omdat ik zelf niets van auto’s afweet. Normaal gesproken weet ik waar het stuur zit en dat er wielen onder zitten, maar niet hoe dit exact werkt en opgebouwd is. Ik rij noodzakelijkerwijs in een auto, maar liever ook niet.

Toyota Celica.14

Het op kleur spuiten van de body in hoogglans werk. Is best een lastige klus omdat dit goed afgeplakt moet worden. Het resultaat valt niet tegen.

Toyota Celica.18

Wanneer de decals geplaatst worden moet dit nog even zeer goed drogen. Nu na het drogen kan alles nog een keer in de blanke hoogglanslak. Ook dat mag weer drogen omdat het daarna gepolijst word. Hiervoor is wel een week droogtijd minimaal nodig om de lak goed te laten uitharden.

Toyota Celica.22

 Alle onderdelen in elkaar gezet en  batterijpak en aansluiting gemaakt. Toch een mooi gezicht met de led verlichting er in. Voor mij een uitstapje naar een andere tak van modelbouw die ook zoveel uitdagingen heeft.

Toyota Celica.19

Het model is klaar en op de sokkel gezet. Nu kan er een kap overheen voor de presentatie en word het model niet stoffig. Doordat de lak goed is gepolijst is zit er een mooie glans over het gehele model. Een pracht van een auto is het geworden.