Accommodatie

Accommodatie.1
Accommodatie van Holland ShipYards. Een schitterende methode om aan boord in offhore mensen te huisvesten, kantoren en nog veel meer mogelijkheden. De basis hiervan is een MDF plaat waaruit verschillende regels gezaagd zijn. Dit word straks bekleed met styreen plaat waar de ramen uit gesneden zijn. Hierover hieronder straks meer.
Accommodatie.5
de platen styreen worden uit gesneden en voorzien van de ramen. Als alle ramen goed zijn kunnen deze platen gelijmd worden. Doordat er nu een holle ruimte achter zit kan hier een beglazing achter gezet worden.
Accommodatie.10
Deze accommodatie is stapelbaar zoals zee containers. Daarom zitten er borden om de aansluiting heen. Deze zin inmiddels aangebracht. Ik heb hier strips kuststof voor gebruikt die twee keer zo dik zijn dan het styreen. Door de schuine kant kan dit straks geschilderd worden in kleur waardoor het mooi is afgewerkt en gelijkend is op het echte materiaal.
Accommodatie.11
Omdat een accommodatie vaak op pontons of scheepsdekken staan heb ik een deel van een scheespsdek in gedachten op de accommodatie op te presenteren. Daarom heb ik eerst eens sokkel gemaakt waarna een deel van een dek daar op geplaatst word.
Accommodatie.16
Doordat ik een ook wilde laten zien dat elke opstelling mogelijk is wil ik er een tweede naast hebben. De sokkel en dek zijn in de basis verf geschilderd en ook geplamuurd zodat straks alles netjes en strak er uit zal komen te zien. Het tweede deel van de accommodatie word natuurlijk ook bekleed zoals de eerste.
Accommodatie.21
De sokkel is inmiddels zwart geschilderd en mag drogen. Het scheepsdek aan de zijkant blauw zoals meerdere schepen dit hebben en het dek grijs. Er zullen nog een aantal lagen op aangebracht worden.
Accommodatie.22
De sokkel is volledig strak afgewerkt. Ik vind het dit op deze manier ook mooi gepresenteerd. De tweede accommodatie deel zal meer een machine gedeelte krijgen. Dus minder ramen.
Accommodatie.23
Doordat ik tot nog toe alles los heb gehouden is het nu tijd om de zaken vast te monteren. Het dek kan geschroefd worden omdat daar de accommodatie delen overheen komen te staan. zien we straks niets meer van. Wel worden de accommodatie delen inmiddels afgetekend waar ze moeten komen. Dat werkt straks makkelijker wanneer de details aangebracht gaan worden.
Accommodatie.25
Omdat ik ervoor gekozen heb een dek na te bootsen komen hier ook wat spullen op te staan. Dan kun je denken aan de werksloep, dinghy, relingen en wat andere attributen. De relingen heb ik ook afgetekend op schilders tape. Hierdoor kan ik netjes werken en zal ik geen beschadigingen aan het dek maken.
Accommodatie.26
Relingen zijn aangebracht en het sloepje is in ruwe vorm uitgezaagd. De relingen zullen alleen wit geschilderd moeten worden straks.
Accommodatie.34
De reling is wit geschilderd en tape verwijderd. Sloep afgewerkt en geplaatst. De accommodatie delen worden voorzien van de eerste details. De grijze banden worden ook geschilderd.
Accommodatie.36
Trappen en ook daar een reling natuurlijk. De accommodatie is gestapeld met allen een eigen deur. Die is op deze manier goed te bereiken. De deuren moeten nog aangebracht worden. Daarmee wacht ik tot ik de galerijen heb gemaakt en gespoten.
Accommodatie.42
Wanneer ook de trappen op de galerijen zijn aangebracht kan het geheel gespoten worden. Na goed drogen kan dit ook aangebracht worden. Het begint nu toch een echt model te worden.
Accommodatie.43
De verdere details, daar gaat het tenslotte om. Deuren, ventiloren voor de airco’s, inlaat kleppen enz. Deze zullen allen geplaatst worden op de accommodatie delen.
Accommodatie-eind.1
Nu de delen mooi gedetailleerd zijn met galerijen, luchtinlaten, naamplaat enz is dit toch een mooi model geworden. Op deze manier is het mooi presenteren lijkt mij.

Accommodatie-eind.2