Uss Nimitz

Uss Nimitz.1
Eens iets anders voor mij. Een oorlogsbodem op kleine schaal. Wel veel onderdelen en zag er wel een uitdaging in. Omdat ik wat geld gekregen had voor mijn verjaardag dit mijzelf maar eens cadeau gedaan.
Uss Nimitz.2
De rompdelen. Onderwaterschip. Middensectie en vliegdek. Een ramp begint nu al te voltrekken zie ik. Omdat het schip in waterlijn model opgebouwd kan worden is het onderwaterschip dus los en alles is zeer slecht gegoten. Een mail naar de winkel heeft geen zin, ik krijg een mail of ik naar de winkel wil komen en een adres van Trumpeteer dat ik kan mailen. Ik moest 200 kilometer rijden om bij de winkel terug te gaan komen. Geen optie dus. Ook door Trumpeteer word ik afgebekt met de mededeling dat ik er dan maar een waterlijn schip van moet bouwen. Slechte service van hun.
Uss Nimitz.4
Ik heb dus maar twee opties, ophouden met dit schip. Kosten bijna 100 euro. Of toch maar het beste er van maken en de ellende mailtjes van mij afschudden. Ik heb maar gekozen voor het bouwen. Dus flink aan het plamuren. Goed te zien is hoe groot de kier en deuken eigenlijk zijn.
Uss Nimitz.5
De waaidekken. Het ruim enz zijn wel aardig qua detail, jammer is alleen dat ook hier de pasvorm zeer slecht is en dat veel aangepast moeten worden. Mogelijk hebben deze delen ergens klem gezeten, ik hoor altijd goede verhalen en dat heb ik mee genomen met de keuze van dit merk.
Uss Nimitz.6
Na veel paswerk en plamuurwerk heb ik alles toch redelijk voor elkaar gekregen. De schaal is 1 op 700 en heb daarom besloten om niet te verweren maar alles in nieuw staat op te bouwen.
Uss Nimitz.7
Het zicht vanuit het waaigat waar de liften voor de vliegtuigen staan. Dit geeft wel een mooi resultaat op deze wijze. Ik heb ook de verlichting in gedachten. Dan kan je ook nog naar binnenkijken wanneer het dek er op zit. Er zitten transparante delen bij die ik niet ga gebruiken. Dat vind ik niet mooi.
Uss Nimitz.8
Een voorbeeld van de transparante delen zijn de vliegtuigen. Daar zitten er dan wel genoeg van bij. Het is allemaal mm werk en zet ze ondertussen ook hier en daar in elkaar.
Uss Nimitz.9
Het aanbrengen van de verlichting. Ik heb gekozen voor twee kleine lampjes. Dit verspreid het licht op deze wijze goed.
Uss Nimitz.10
Het dek is aangebracht en de romp is op kleur gespoten. Onderwaterschip heeft de antifouling kleur rood en daarboven marine grijs. Het dek is antraciet geschilderd. In de sokkel zit een batterij pakket voor twee penlite batterijen en een aansluiting voor een voeding zodat batterijen niet nodig zijn.
Uss Nimitz.11
Het aanbrengen van de liften. En het aanbrengen van de details langs het dek. Het meeste is mee gegoten dus kan dit geschilderd worden.
Uss Nimitz.12
Het dek is voorzien van de strepen, die zijn als decal ook toegevoegd. Maar de decals passen niet op de strepen, het komt niet uit qua dikte en lengte waardoor het verloop niet uitkomt. Ook zijn ze zeer dun dus verschuiven is bijna niet mogelijk. Ik heb hier verschillende speciale vloeistoffen voor omdat ik dit vaker gedaan heb.
Uss Nimitz.13
Voordat er verder gegaan word zullen eerst de onderdelen onder het schip gemonteerd moeten worden. Schroeven, assen en natuurlijk de roeren.
Uss Nimitz.14
De roodgele waarschuwing delen langs de liften passen dan wel, maar daar zit geen verdeling streepje voor het rood en wit waardoor het verloop niet uitmaakt.
Uss Nimitz.15
De toren word geschilderd en de ramen blijven kaal. Ook dit is een transparant deel. Door daar verlichting in aan te brengen geeft dit een mooi resultaat. Wel zal dit van binnenuit groen geschilderd moeten worden. Anders is het verkeerd licht.
Uss Nimitz.16
Ondertussen ook weer contact gehad met Trumpeteer over de decals. Ook dit was geen succes. Wederom afgebekt en heb maar besloten om nooit meer een model van hun aan te schaffen. De dekstrepen heb ik dan maar zelf geschilderd. Dat is de enige manier om deze er goed op te krijgen.
Uss Nimitz.17
Nu goed te zien dat het groen goed uitkomt op deze wijze. Ook de radar bollen en nr.decals zijn aangebracht. Het begint nu wel wat te worden.
Uss Nimitz.18
De mast. Ook hier is door de fabrikant weinig aandacht aan besteed. Radar is simpel, antennes veel te dik enz enz. Kortom hier kan ik niets mee of ik moet helemaal verbouwen. De keuze is inmiddels om het gewoon maar af te bouwen.
Uss Nimitz.19
Omdat de mast erg summier opgebouwd is en slecht vorm gegeven zijn er wel wat zaken aangepast. En ook wat tuigage aangebracht. Door dun metaal draad te gebruiken komt alles een stuk dichter bij de werkelijkheid.
Uss Nimitz.20
Een uitdaging aangenomen als weddenschap. En hiervoor een de trecker uitgevoerd met verlichting. Het geheel is 2,5 mm groot en er is geen fiberglas gebruikt.
Uss Nimitz.21
De trekker is geplaatst op het dek en is toch gelukt. Helaas is de weddenschap gewonnen maar nooit uitbetaald. Ach zo gaat dit op fora.
Uss Nimitz.22
Tijdens de bouw met het drogen of om gewoon eens wat anders te doen de vliegertjes afgebouwd. Deze zijn dan ineens een zegen omdat alles past. En dit ondanks dat dit echt klein is. Daarnaast hoeft het niet aangepast worden omdat het niet klopt met de werkelijkheid.
Uss Nimitz.23
De liften hebben een ondersteuning van kabels. Ook hier is in de modelbouwdoos niets over gemeld. Dus ook deze maar zelf gemaakt vanuit dun metaal draad.
Uss Nimitz.24
Het word inmiddels druk op het dek. Ook een aantal kranen gemaakt en wat eigen gemaakte krijgen omdat ook daar weer het één en ander niet klopt met de werkelijkheid. Reddingvlodjes aan de zijkant van het dek gehangen en deze wit geschilderd. Een leuk detail wat wel klopt.
Uss Nimitz.25
Aan de zijkant een aantal vang kranen en ook een hangende trap. Man overboord of vliegtuig ernaast dan worden deze middelen ingezet. De vangkabels zijn ook aangebracht en de kit had daar ook niet veel voor bedacht behalve gaten in het dek waar een touwtje in moet. Om hier een beter resultaat van te maken met metaaldraad zelf deze kabels nagebootst anders zouden ze veel te dik en pluizig zijn.
Uss Nimitz.28
Het resultaat zoals het uiteindelijk geworden is. Ik denk dat het een aardig scheepje geworden is. Helaas is dit wel de laatste keer dat ik een modelbouwdoos van Trupeteer heb aangeschaft vanwege de slechte service en onbeschofte manier van klanten contact.