Schuurpads voor potlood

Ik ben begonnen met tekenen. Daarvoor gebruik ik tekenpotloden. Zowel Polychromos als Pastel potloden. De potloden kunnen natuurlijk met een puntenslijper geslepen worden. Alleen Pastel potloden maken een puntenslijper erg snel bot. Na even gegoogled te hebben zag ik dat er schuurpads voor zijn. Een plankje met schuurpapier zeg maar. Ik zag ook dat ze nogal prijzig zijn. Dus ben ik maar begonnen om ze zelf te maken. Dit is redelijk gemakkelijk om zelf te maken voor bijna niets. Wat lijm een roerhoutje voor verf of iets dergelijks en een beetje lijm. Ik laat hieronder zien hoe u dit zelf kan maken hiermee.

Een oud latje en wat schuurpapier zoals ik al aangaf. Dit schuurlatje is al gebruikt voor het roeren van verf. Het latje heeft een perfecte maat om een schuurlat of pad te maken.

Alles op maat geknipt en gezaagd. Nu kan het schuurpapier op het latje gelijmd worden. Ik heb hiervoor houtlijm gebruikt, maar dit kan natuurlijk met andere lijmsoorten net zo goed. Wel voorzichtig lijmen zodat er geen lijm op de korrelzijde van het schuurpapier komt.

Ik maak er gelijk een aantal. En ook een aantal met wat verschillende grofheden van korrel. En een ook wat voor een buurman, die ook tekent, maar dan al jaren en jaren.

Het kan natuurlijk ook handig zijn om er een paar te maken met een handvat. Ik heb beplak deze aan beide kanten met grof en fijn schuurpier. Ook hier maak ik er meerdere van. Tip. Maak het schuurpapier iets ruimer dan het latje en verlijm dit ook iets groter. Dan kan het nadat de lijm droog is bijgesneden worden. Of met een oude schaar geknipt. Ik gebruikte een afbreekmesje hiervoor omdat dit snel erg bot is.

Het resultaat van de zelfgemaakte schuurlatjes. Ik denk dat dit best goed gelukt is het kost bijna niets. Buurman ook blij.