Steen inleg

WP_20150301_001De steen is gepolijst. Nu de steen klaar is, heb ik een stukje essenhout op maat gezaagd en de maat van de steen uitgezaagd. Nu de steen nog even passen om alles goed ingelegd te krijgen. Omdat de steen vast gezet word met lijm en een pasta kijken we nu tegen de achterzijde. Goed te zien dat de vorm van de steen ook in het hout uit gegutst.

 

 


WP_20150301_007De steen zit nu vast met een pasta mag alles goed drogen. Deze kant word straks netjes zwart geschilderd. Ook is de uiterlijke vorm van het hout nu uitgezaagd. Ik heb er voor gekozen om de natuurlijke vorm om te zetten in het hout en zo een natuurlijk design te houden. Ook het gat is geboord. Ik heb hier wel voor gezorgd dat alles recht blijft hangen.

 

 


Hanger met stenen inleg

Nadat alles is geschuurd en gepolijst kan het hout gelakt worden. Dit geeft de bescherming aan het hout en zorgt ervoor dat alles mooi blijft. Hiervoor heb ik een matte lak gebruikt die speciaal geschikt is voor meubels. Dus extra hard. De matte lak zorgt er ook gelijk voor dat de steen mooi afsteekt met het hout.

Een mooi ontwerp met een mooie stoere en toch elegante uitvoering. Dit is een sieraad dat bij alle kleding ten gelegenheden te dragen is.

 


Dit sieraad is te koop in mijn Shop. Wanneer u zelf speciale wensen heeft, schroom niet om het contact formulier in te vullen. Samen zullen wij dan de mogelijkheden bekijken.