WC-Rol houder

Wat oud hout over? Maak dan eens een wc rolhouder. En denk eens out of the box. Jazeker ook met een wc rolhouder kun je out of the box denken. Wij wilden het eens anders omdat onze wc ruimte ietwat smal is.

Als eerste het gekozen hout. Ik heb altijd wel wat hout over van de verbouwing of iets dergelijks. Om ervoor te zorgen dat er een wc rol overheen past schaaf ik ze iets rond. Ofwel de hoeken gaan er af.

Een kleine tip. Meet de rol breedte eerst even op. Dan weet je zeker dat de rollen passen.

Zoals op de vorige foto te zien past het net niet. Daarom schaaf ik de dunne balkjes iets rond af. Links iets afgeschaafd, rechts zoals ze waren. Geeft gelijk een mooier resultaat.

Het bord waar de rollen op komen te hangen. Dit is de muur bevestiging als het ware. De houten klosjes worden hier aan vast geschroefd straks. Ook hier heb ik weer overschot hout voor gebruikt. De plankjes waren te smal naar mijn zin. Daarom heb ik deze doormiddel van kleine latjes vast gemaakt en natuurlijk wel gelijmd. De latjes geven stevigheid.

De voorzijde is aan de beurt. Doormiddel van een schraper. Een metalen plaatje. De lijmresten en het hout mooi egaal vlak gemaakt. Nu is de naad bijna niet meer zichtbaar. En dit geeft een mooie basis om straks de wc rollen op te hangen.

Het aftekenen van de wc rollen. Omdat ik ook wil kunnen stapelen heb ik de rollen iets uit elkaar gehouden. Goed meten is dan fijn. Het aftekenen doe ik dan op schildertape. Dit zorgt ervoor dat ik straks geen splinters heb tijdens het voorboren en daarna geen potloodstrepen hoef weg te schuren.

Het voorgeboorde gat. Goed te zien dat hier een mooi zuiver gat is geboord. Zonder splinters.

Op de vorige foto eigenlijk ook al te zien. Ik heb een hulp latje gebruikt en daar weer midden markeringen op getekend. Die markeringen geven het midden van het blokje aan. Nu kan het blokje gelijmd en vast geschroefd worden via de achterzijde. Het hulplatje zorgt er ook voor dat er een aanslag voor het blokje. Daardoor zitten ze altijd op de zelfde hoogte.

Wanneer de lijm droog is, kan ook nu weer het hout vrij gemaakt worden van allerlei lijmresten enz. Ook hiervoor gebruik ik mijn schraper. Wanneer het hout mooi glad is kan het afgewerkt worden. Met bijvoorbeeld blanke lak. Of het kan geschilderd worden in een kleur.

Ik heb gekozen voor blanke lak. Nu een mooi plankje erboven om wat andere benodigdheden op te kunnen zetten. Ik denk dat dit toch een aardige manier is om de kleine wc wat georganiseerder te houden.