Bochtje gaskabel

De gaskabel heeft een rechte uitgang. Dat betekend dat de kabel niet in een mooie bocht loopt met het stuur mee. Ik merkte ook dat de kabel daarom een te grote knik kreeg waardoor het gas niet lekker terug komt wanneer het gas los moet.

Het systeem zoals deze was. Goed te zien dat de gaskabel naar beneden toe loopt. En in een ruime bocht als het ware naar de kroonplaat zodat deze onder de tank naar de carburateur toe kan.

Als eerste word de stelbus uitgeboord en voorzien van nieuw schroefdraad. Een soort draadbus wordt daar dan in geschroeft. De draadbus geeft dan een kleine spoed van M5. Daar kan dan straks een gebogen buisje in geschroefd worden.

Het resultaat van het geheel. Het halfronde buisje is een onderdeel vanuit de fietswereld en bedoeld voor de rem. Dit is voor mij de juiste maat en juiste bocht.

Het resultaat. Ik heb de buitenkabel iets ingekort zodat deze mooi langs de rest kan lopen. Er zit een stel wartel aan zodat de speling op de kabel afgesteld kan worden.

Met dit bochtje is het gasgeven ook veel beter geworden. De gashandle gaat soepeler. De kabel is niet meer in een knik gelegd waardoor de binnenkabel makkelijk schuift in de buitenkabel. Het ziet er ook een stuk beter uit omdat de kabel goed loopt. Goed gedaan dus.

%d bloggers liken dit: