Bulldog tankdop

Via marktplaats heb ik een bulldog tankdop gevonden die nog redelijk netjes is. Het chromewerk is wel oud en versleten. Maar er is geen roest en met wat poetsen is deze tankdop toch wel netjes geworden. Ik laat hieronder zien wat ik er tot nog toe mee gedaan heb. In een later stadium zal dit opnieuw verchroomd worden.

Een bulldog tankdop is eigenlijk een losse kap die over een ronde tankdop gezet word en vast gemaakt door 3 schroefjes. De schroefjes heb ik er niet bij gekregen. Ik heb wat boutjes van messing met de maat m4 die ik ga gebruiken om de bulldog mee vast te zetten. In de tank zie je dat ik de kop heb afgezaagd. Het schroefdraad in de bulldog tanktop heb ik al reeds schoongemaakt met een tapje m5. Vergeten een foto te maken.

Het boutje waar de kop vanaf is gezaagd heeft nu de juiste lengte maat zodat deze niet meer opvalt en gelijk valt met het metaal van de dop. Nu wil ik dit nog wel kunnen gebruiken om de bulldog mee vast te zetten. Daarom zaag ik er sleuven in. Dan ik met een steek schroevendraaier werken om deze vast te draaien.

Met een zaagje kan er een sleufje gezaagd worden. Omdat ik een messing boutje gebruik klem ik dit wel in een met een doekje. Anders gaat het schroefdraad stuk.

Nadat het sleufje in het boutje is gezaagd kan het boutje aan de bovenkant afgewerkt worden. De braampjes van het zagen en en de bovenkant netjes afgeschuurd.

Nadat ik dat met drie boutjes gedaan heb kunnen deze in de dop geschroefd worden en de Bulldog kan dan op de tankdop vast geschroefd worden.

Toch wel een gaaf gezicht zo.

%d bloggers liken dit: