Zaadjes kist

Hoe bewaar je de zaadjes? Vaak in een één of ander bakje of wat dan ook. Wel bij ons ook zo. Dus daar moest verandering in komen. Een cadeau kist van wijn bleek hiervoor erg handig te zijn. Alleen nog wat opleuken zeg maar. Een klein verslag om je te inspireren.

zaadjes kistje (1)

Het kistje waar een flesje wijn in gezeten heeft. De wijn was erg lekker en de binnenkant verder leeg gehaald. De deksel is echt erg krom getrokken. Maar blijven we wel gebruiken.

zaadjes kistje (4)

Omdat dit soort kistjes nooit de schoonheidsprijs in ontvangst zal nemen zal er iets bijgewerkt moeten worden. Hierin beperk ik mij tot licht opschuren en de nietjes er wat verder in slaan. Dan behouden we de charme van het kistje zelf.

zaadjes kistje (5)

De deksel draai in om en maak de kist passend op de deksel. Doordat deze krom is getrokken neem ik de kromming over en snijd dit uit. Wanneer dit netjes uitgesneden is even schuren en klaar.

WP_20150516_010

Het hoeft allemaal niet perfect, maar zo is het wel dat de deksel mooi aansluit. Ook hier geld dat het verder niet teveel glad gemaakt hoeft te worden. Straks met het schilder werk zal dit wel duidelijk worden.

zaadjes kistje (2)

Voordat wel verder gaan heb ik op het internet even naar wat printbare zakjes gezocht en deze gevonden. Handig omdat ik deze kan schalen naar elke maat die ik maar wil. Het handige hiervan is dat het door ons zelf gewonnen zaad straks mooi opgeborgen kan worden voor het later gebruik. Wil je ze ook, ik heb ze gevonden op contentia cottage, of gewoon hier klikken.

WP_20150516_012

Ik heb er per A-4tje 2 kunnen uitprinten. Eerst alles netjes uitgeknipt en het kan in elkaar gelijmd worden. Het is handig dat je de vouwlijnen even rilt. Dat is met een bot mesje of dunne schroevendraaier even over het lijntje krast langs een liniaal op. Dan heb je altijd een rechte vouwnaad. Ik gebruik een houtlijm, maar elke hobby lijm is eigenlijk wel goed.

zaadjes kistje (3)

En wanneer de lijm goed droog is kunnen de zaden er in. Deze pompoen zaken komen uit pompoenen die wij bij een open pompoen dag gekocht hebben in een dorp in de buurt. Deze pompoenen worden daar biologisch gekweekt. Nu maar eens zien wat deze zaden doen straks.

WP_20150517_001

Inmiddels het kistje ook geschilderd. Het leuke is dat ik een groene verf over had. Dit direct op het hout zonder een grondverf te gebruiken. Ik heb daarna alles nog even flink opgeschuurd zodat de houtnerf weer zichtbaar word en met blanke lak gelakt. Nu is het kistje mooi verweerd. Natuurlijk hoeft dit niet maar het is wel leuk om te zien zo. Ik heb er verder geen letters of afbeelding op geschilderd. Dit is gewoon om dat ik niet zo van teksten en letters ben zoals we nu veel zien.

WP_20150517_003

Wij kopen ook wel zaden en die hebben al zakjes. Omdat ik deze natuurlijk niet ompak kunnen deze netjes in de bak erbij. En Door wat kartonnetjes ertussen te doen zijn ze mooi gescheiden in tijd en groenten of bloemen.

Ik vind het zo een leuk stukje hergebruik van een wijnkistje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *