Zaaihulpje

Wie een tuin heeft en zelf zaait kent het wel. Met een stokje een gaatje prikken en zaadje in het gaatje. Als je een paar zaadjes moet doen gaat dit best, maar wanneer je veel tegelijk moet zaaien dan kan het handig zijn om hiervoor een hulpje te hebben. Ik had nog wat afval hout liggen van een gesloopt bed en gaf mij het idee het zo wat makkelijker te maken.

WP_20150423_011

Als eerste de materialen. Deze spijlen van een bed zijn uitermate geschikt. Natuurlijk is elk rondhout of oude bezemsteel geschikt om mee te werken.

WP_20150423_012

Als eerste zaag ik de delen weg die ik niet nodig heb. Links is al te zien hoe dit zaaihulpje er uit gaat zien. Rechts is voor de vuurkorf. Hebben we er toch nog wat warmte van.

WP_20150423_019

Een gat geboord in het midden van het handvat. De pin op maat gemaakt en past exact in het gat. De oude lak kan er af gehaald worden. Dit schuur en krab ik er af. Dan kan straks alles gelijmd worden en straks opnieuw gelakt.

WP_20150424_004

Alles netjes in elkaar gelijmd en heeft een eerste laklaag gehad. Deze laklaag heeft een dag mogen drogen. Omdat wij zaadjes hebben die zo’n 3 cm diep en zo’n 8 cm diep gezaaid moeten worden heb ik hier rode lijntjes op bedacht. Door alles netjes af te plakken krijg je mooie lijntjes. Een tip om goed af te plakken vind je hier.

WP_20150424_005

Met een mooi felle kleur rood de lijnen geschilderd. Alle verf en lak die ik gebruik is op waterbasis. Dit is beter voor het milieu dan terpentine basis.

WP_20150424_006

De zaaihulp van zijn afplaktape bevrijd en alles nog een paar keer in de lak gezet ter bescherming. Nu alles goed droog is kan deze gebruikt gaan worden. Ik ben hier best tevreden over moet toegeven.

WP_20150425_002

De werking is nu wel duidelijk lijkt mij. Tot het streepje in de grond drukken voor de juiste zaaidiepte.

WP_20150425_004

De zaaihulp uit de grond trekken en het gaatje is goed. Nu kan het zaadje er in en dicht maken.

Een goed en makkelijk hulpje voor in de tuin en wederom weer van afval kunnen maken. Ik hoop je hiermee te kunnen inspireren. Heb je nog vragen of opmerkingen. Vul gewoon het contact formulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *