Schietspelletje

Schieten kan ook een spelletje zijn. Een pistooltje dat kleine pijltjes afvuurt door een opgespannen elastiek. Een klein doel waarop je kunt schieten geeft uren plezier.

WP_20141102_003

De basis van het pistooltje. Een eenvoudige basis vorm. Doordat ik deze van latjes heb gemaakt die aan elkaar gelijmd zijn heb ik ook een dwarsstuk op het handvat gelijmd. Dit zorgt ervoor dat het handvat stevig blijft.

WP_20141102_008

Aan de bovenzijde van het pistool is een stuk uitgefreesd waar de pijl in gestoken kan worden. Onder het pistool is de afdek lat te zien. Ik heb bewust gekozen voor verschillende kleuren hout omdat ik het pistool wil lakken. Dat geeft toch een mooi resultaat wanneer er verschillende houtsoorten goed uitgevoerd zijn.

WP_20141102_005

De trekker die het pistool bedient. Door de vormgeving vangt deze het elastiek op. Wanneer aan de trekker getrokken word zal de voorkant naar beneden scharnieren en het elastiek los laten. Deze zal de pijl aandrijven. Het pennetje wat ingezet is word gebruikt voor een pennenveer. Deze past hier exact overheen. De pennen veer zal in een geboord gat in het handvat van het pistool zitten wat tegendruk geeft.

WP_20141103_009

Het deksel is aangebracht en alles is gelakt. Ook de trekker is geplaatst. Goed te zien dat het op de plek gehouden word door een gaatje wat in het pistool is geboord. Daarin zit dan een houten asje gelijmd. Onder blokje waaraan het elastiek bevestigd word. Door hier metalen plaatje aan maken wat tussen loop en deksel heen schuift drijft dit de pijl aan. Een beetje techniek kan geen kwaad toch?

WP_20141104_001

Het klosje is aangebracht. Een vizier gemaakt van twee kleine stukjes hout. Door achter een V te vijlen kan dit op 5 meter afstand afgesteld worden. De pijl is gemaakt van met een aluminium buisje wat de stompe punt is. Veiligheid boven alles.

WP_20141105_001

Zoals ik al aangaf, een doel is hierin ook erg belangrijk. Ik heb gekozen voor een simpel doel. Gewoon drie plaatjes die bewegen wanneer deze geraakt worden. Midden is 2 punten, zijkant 1. Of je kunt ook van links naar rechts afspreken.

Een reactie vind ik natuurlijk altijd leuk.