Een probleem in de keuken. Wij kunnen nog steeds onze groentes en fruit niet goed kwijt. Tja… Nu na een tijdje in onze nieuwe woning te wonen begint het eindelijk een thuis te worden en dan loop je dus ook gelijk tegen dit soort kleine praktische zaken aan.

Tijd om wat te zoeken dus. De winkels in en uit, maar helaas. Dan maar eens kijken of er in kringloop winkels iets staat? Juist ja…. Ook niets wat wij kunnen gebruiken. Dus maar zelf aan de slag hiermee. En naar de bouwmark om wat latjes te halen.

fruitmandje (1)

Zoals geschreven, eerst maar eens naar de bouwmarkt om wat latjes te halen. Het idee is dat er een soort rekje gemaakt word met een blad om iets op te zetten. In het rekje worden de blauwe mandjes gezet. Ik heb drie van die mandjes bij de Action aangeschaft voor een paar euro. Makkelijk schoon te maken en flexibel.

fruitmandje (2)

De poten van het rekje worden als eerste gezaagd. Omdat ik dit wel stevig wil hebben vallen de drager voor de helft binnen de poot waardoor ook zwaardere groenten zoals aardappelen enz er in kunnen staan.

fruitmandje (3)

Het frame van het rekje is klaar. Door ook aan de zijkant latjes aan te brengen ontstaat er een extra stevigheid en geeft een speelse indruk. Alles zal straks wel geschilderd worden. Dat is makkelijker schoon te maken dan hout. En lakken vind ik een beetje saai.

fruitmandje (4)

Van een plaatje MDF wat ik nog had staan heb ik een tafelblad gemaakt. Dit blad is simpel aangebracht op de kopse kanten van de pootjes door te lijmen en een nageltje wat deze op de plaats houd. Straks word hier een rand omheen aangebracht voor de stevigheid.

fruitmandje (5)

Het aankleden van het rekje. Ik heb gekozen om ook daarin latjes te gebruiken. Deze latjes zijn netjes op maat gezaagd zodat deze mooi binnen het rek past en met een voorgeboord gaatje vast gezet met een nageltje. Natuurlijk ook goed gelijmd voor de extra stevigheid. Het blauwe blad heeft een mooie lijst gekregen die de extra stevigheid bied aan het blad en aan het rekje.

Ik vind het zelf een mooi rekje geworden op deze manier. En natuurlijk ook op de maat die wij zochten. Dat is het voordeel van het zelf maken. De totale kosten waren iets meer dan 30 euro. Vind daar maar eens wat voor.

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *